Рома и Лацио се растају! "Вучица" прави свој дом!

Градске власти престонице Италије дале зелено светло да може да почне градња Стадио делла Рома!

Фудбал 08.02.2019 | 11:00
Рома и Лацио се растају! "Вучица" прави свој дом!
Фудбалски клуб Рома може да гради стадион у Риму.

Градоначелница Рима Вирџинија Рађи потврдила је да је град дао зелену светло да Рома коначно започне изградњу свог дома.

"Клуб је добио дозволу и стадион Роме може да се гради. Почетак радова може да крене ове године", рекла је градоначелница Рима на конференцији за новинаре.

Роми, која наступа на стадиону Олимпико заједно са Лацијом, пре тачно годину дана одбијен је захтев за добијање дозволе за почетак радова на Стадио делла Рома, чији је детаљан план клуб направио још 2016. године.

Након ситних измена, укључујући и оне које се тичу испуњења еколошких услова, коначно је одобрена градња стадиона који ће се налазити у делу Тор ди Вале, познатом по римском хиподрому.

"Изградња овог објекта оживеће део града који је био запуштен и верујемо да ће нови стадион допринети побољшању живота грађана Рима. Град се увек залаже за радове који доносе корист грађанима, а ово је сигурно један од њих", напоменула је Вирџинија Рађи.



Планирано је да нови стадион Роме има 52.500 места, коштаће 300 милиона евра, а радови би требало да буду завршени до краја следеће године.

Очекује се да ће осим стадиона у том делу Рима бити издрађен и шопинг центар, ресторани, као и да ће бити уведене нове линије јавног превоза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар