Roma i Lacio se rastaju! "Vučica" pravi svoj dom!

Gradske vlasti prestonice Italije dale zeleno svetlo da može da počne gradnja Stadio della Roma!

Fudbal 08.02.2019 | 11:00
Roma i Lacio se rastaju! "Vučica" pravi svoj dom!
Fudbalski klub Roma može da gradi stadion u Rimu.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi potvrdila je da je grad dao zelenu svetlo da Roma konačno započne izgradnju svog doma.

"Klub je dobio dozvolu i stadion Rome može da se gradi. Početak radova može da krene ove godine", rekla je gradonačelnica Rima na konferenciji za novinare.

Romi, koja nastupa na stadionu Olimpiko zajedno sa Lacijom, pre tačno godinu dana odbijen je zahtev za dobijanje dozvole za početak radova na Stadio della Roma, čiji je detaljan plan klub napravio još 2016. godine.

Nakon sitnih izmena, uključujući i one koje se tiču ispunjenja ekoloških uslova, konačno je odobrena gradnja stadiona koji će se nalaziti u delu Tor di Vale, poznatom po rimskom hipodromu.

"Izgradnja ovog objekta oživeće deo grada koji je bio zapušten i verujemo da će novi stadion doprineti poboljšanju života građana Rima. Grad se uvek zalaže za radove koji donose korist građanima, a ovo je sigurno jedan od njih", napomenula je Virdžinija Rađi.Planirano je da novi stadion Rome ima 52.500 mesta, koštaće 300 miliona evra, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja sledeće godine.

Očekuje se da će osim stadiona u tom delu Rima biti izdrađen i šoping centar, restorani, kao i da će biti uvedene nove linije javnog prevoza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar