Генсек КС БиХ: Игокеа неће играти "Лигу 6"!

Генерални секретар Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине, Амер Чолан, изјавио је у Сарајеву, да Игокеа неће играти завршницу првенства БиХ!

Кошарка 08.02.2019 | 08:30
Генсек КС БиХ: Игокеа неће играти "Лигу 6"!
Поводом информације да би се Игокеа могла укључити у првенство наступом у "Лиги 6", што је недавно у изјави за МОНДО наговијестио и тим менаџер Игокее Синиша Ковачевић, Чолан је потцртао да таква опција није реална.

Наиме, Ковачевић, који је уједно и директор репрезентације БиХ, изјавио је нашем порталу да клуб из Лакташа жели да се врати у завршницу бх. првенства те да ће њихов приједлог изнијети Управном одбору КСБиХ од којег очекују компромис.

Чолан истиче да нико из Игокее није службено контактирао Савез по том питању.

"Управни одбор је става да играње Игокее у 'Лиги 6' у овој сезони није могуће", истакао је Чолан, подсјећајући на одлуку Управног одбора КС БиХ на сједници у Бусовачи у октобру прошле године, када је дозвољено клубу из Лакташа да у овој сезони не учествује у домаћем првенству, него искључиво у регионалној лиги.

Такође, системом такмичења већ је одређено да ће у "Лиги 6" за првака БиХ играју екипе које су оствариле пласман од првог до шестог мјеста те да ће преносити све бодове из лигашког дијела такмичења.

"Игокеа у овом тренутку има статус као и до сада и неће играти 'Лигу 6'. Наравно, имају право наступа у Купу БиХ Мирза Делибашић", закључио је генерални секретар КС БиХ.

Подсјетио је и на састанак челника Савеза с предсједавајућим предсједништва БиХ Милорадом Додиком крајем прошле године у Лакташима, који је исказао спремност да помогне Савезу у рјешавању финансијских проблема, кроз измиривање дуга средствима из државног буџета.

КС БиХ, како је казао Чолан, у овом тренутку има дуговања од око 2.9 милиона КМ по разним основама.

Када је у питању смјештај канцеларије Савеза, Чолан истиче да просторије у којима су тренутно смјештени нису адекватне. Било је говора, како каже, да преселе у нову зграду Фудбалског савеза БиХ, али да због финансијских проблема нису то у могућности.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар