Gensek KS BiH: Igokea neće igrati "Ligu 6"!

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Amer Čolan, izjavio je u Sarajevu, da Igokea neće igrati završnicu prvenstva BiH!

Košarka 08.02.2019 | 08:30
Gensek KS BiH: Igokea neće igrati "Ligu 6"!
Povodom informacije da bi se Igokea mogla uključiti u prvenstvo nastupom u "Ligi 6", što je nedavno u izjavi za MONDO nagovijestio i tim menadžer Igokee Siniša Kovačević, Čolan je potcrtao da takva opcija nije realna.

Naime, Kovačević, koji je ujedno i direktor reprezentacije BiH, izjavio je našem portalu da klub iz Laktaša želi da se vrati u završnicu bh. prvenstva te da će njihov prijedlog iznijeti Upravnom odboru KSBiH od kojeg očekuju kompromis.

Čolan ističe da niko iz Igokee nije službeno kontaktirao Savez po tom pitanju.

"Upravni odbor je stava da igranje Igokee u 'Ligi 6' u ovoj sezoni nije moguće", istakao je Čolan, podsjećajući na odluku Upravnog odbora KS BiH na sjednici u Busovači u oktobru prošle godine, kada je dozvoljeno klubu iz Laktaša da u ovoj sezoni ne učestvuje u domaćem prvenstvu, nego isključivo u regionalnoj ligi.

Takođe, sistemom takmičenja već je određeno da će u "Ligi 6" za prvaka BiH igraju ekipe koje su ostvarile plasman od prvog do šestog mjesta te da će prenositi sve bodove iz ligaškog dijela takmičenja.

"Igokea u ovom trenutku ima status kao i do sada i neće igrati 'Ligu 6'. Naravno, imaju pravo nastupa u Kupu BiH Mirza Delibašić", zaključio je generalni sekretar KS BiH.

Podsjetio je i na sastanak čelnika Saveza s predsjedavajućim predsjedništva BiH Miloradom Dodikom krajem prošle godine u Laktašima, koji je iskazao spremnost da pomogne Savezu u rješavanju finansijskih problema, kroz izmirivanje duga sredstvima iz državnog budžeta.

KS BiH, kako je kazao Čolan, u ovom trenutku ima dugovanja od oko 2.9 miliona KM po raznim osnovama.

Kada je u pitanju smještaj kancelarije Saveza, Čolan ističe da prostorije u kojima su trenutno smješteni nisu adekvatne. Bilo je govora, kako kaže, da presele u novu zgradu Fudbalskog saveza BiH, ali da zbog finansijskih problema nisu to u mogućnosti.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar