Партизанове опције умјесто Марка Јанковића...

Пет имена из сопствених ресурса, у игри и странац! Зависи од система. . .

Фудбал 07.02.2019 | 23:10
Партизанове опције умјесто Марка Јанковића...
Све би било лакше да је трансфер реализован, на пример, средином јануара. У том случају добио би Партизан довољно и времена и новца да испрати захтеве Стромсгодсета, доведе Токмака Нгуена и безболно се припреми за одлазак Марка Јанковића. Овако, Кенијац са норвешким пасошем завршио је у Фернецварошу, репрезентативац Црне Горе у Серији А, а црно-белима остаје да надокнаде изостанак, према општем мишљењу, нарочито старијих играча, најкреативнијег појединца тима.

Руку на срце, и даље постоји опција да на његово место дође замена. Шушка се да је клуб из Хумске у преговорима са централним везним из иностранства, шансе за његов ангажман тренутно су, уверавају добро упућени, пола-пола, а рок за потпис истиче 8. фебруара, кад се ставља тачка на прелазни рок у Србији. У том случају, засад неидентификовани фудбалер би заменио Јанковића у офанзивном делу тима. А ако до ангажмана не дође, преостаје Зорану Мирковићу да из сопствених ресурса црпи решење за наставак Суперлиге и одбрану пехара Купа.

Зависно од система и противника.

У завршници првог дела сезоне, пре повреде мишића трбушног зида, Јанковић је дејствовао на позицији "десетке", иза нападача и ако се тражи офанзивни централни везни (под условом да не буде ништа од иностраног појачања) најприроднија замена био би Данило Пантић. До лета, кад му истиче позајмица из Челсија, уз напомену да је неизвесно хоће ли изданак "класе 1996" успети да се опорави за наставак такмичења, јер две седмице вуче повреду Ахилове тетиве.

У Пантићевом одсуству, на тренинзима и контролним утакмицама Бата је пробао на месту иза нападачаНебојшу Косовића (врло добро се снашао против Шахтјора) и талентованог 16-годишњака Филипа Стевановића, део клупског опредељења да се шанса у наставку сезоне укаже талентима из школе. Исто важи и за Армина Ђерлека, с тим да је талентовани Новопазарац пропустио уводни део припрема у Београду и још тражи себе. Све су то опције за случај да Мирковић постави игру са једним центарфором, иза кога би најчешће деловала три офанзивца.

Осим поменутих, играч који би могао да профитира од одласка Марка Јанковића је, можда, Ђорђе Ивановић. Иако је код Мирковића углавном био лево крило или "лутајући нападач", ваља имати на уму да је бивши капитен Спартака баш у Суботици можда и сезону каријере имао баш на месту иза нападача, одакле је и давао и намештао голове, а капитени суперлигаша га прогласили за фудбалера јесени 2017. Чак је и код претходног тренера, Мирослава Ђукића, било идеја да Ивановић заигра у средишњици везног реда, као пакер, међутим, у овом тренутку је далеко од првог тима због повреде коју вуче још из Београда.

С друге стране, било је ситуација да Бата пошаље на терен двојицу нападача, те уколико се реактивира летошњи план да тандем чине Рикардо Гомеш - Немања Николић или да уместо једног од њих заигра новајлијаДејан Георгијевић, суштински везни ред неће изгубити на квантитету, без обзира на Јанковићев одлазак у Калчо. Горан Закарић је сигуран на месту десног крила (у неким варијантама може да прискочи Ђерлек), лево би требало да делује Муса Нџаи, у неким ситуацијама, кад буде потребно одменити новајлију из Норвешке, Данило Пантић (кад се опорави) или Зоран Тошић (ако стручни штаб процени да заслужује више минута него у финишу јесени). Између њих би се у троуглуСаша Здјелар, Александар Шћекић, Небојша Косовић тражио тандем задњих везних, а шансу чека и Милан Лола Смиљанић. Неке од дилема могу да се реше и постављањем ромба на средини терена, чему је стручни штаб такође прибегавао током јесени.

Бројчано, има ко да попуни крилне, питање је да ли и позицију "десетке". Посебно ако се зна да је Мирковићинсистирао да баш Марко Јанковић остане, свестан да припада групи најкреативнијих играча Партизана. Само, некад стање у клупској каси приморава на потезе супротне замислима спортског сектора.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар