Partizanove opcije umjesto Marka Jankovića...

Pet imena iz sopstvenih resursa, u igri i stranac! Zavisi od sistema. . .

Fudbal 07.02.2019 | 23:10
Partizanove opcije umjesto Marka Jankovića...
Sve bi bilo lakše da je transfer realizovan, na primer, sredinom januara. U tom slučaju dobio bi Partizan dovoljno i vremena i novca da isprati zahteve Stromsgodseta, dovede Tokmaka Nguena i bezbolno se pripremi za odlazak Marka Jankovića. Ovako, Kenijac sa norveškim pasošem završio je u Fernecvarošu, reprezentativac Crne Gore u Seriji A, a crno-belima ostaje da nadoknade izostanak, prema opštem mišljenju, naročito starijih igrača, najkreativnijeg pojedinca tima.

Ruku na srce, i dalje postoji opcija da na njegovo mesto dođe zamena. Šuška se da je klub iz Humske u pregovorima sa centralnim veznim iz inostranstva, šanse za njegov angažman trenutno su, uveravaju dobro upućeni, pola-pola, a rok za potpis ističe 8. februara, kad se stavlja tačka na prelazni rok u Srbiji. U tom slučaju, zasad neidentifikovani fudbaler bi zamenio Jankovića u ofanzivnom delu tima. A ako do angažmana ne dođe, preostaje Zoranu Mirkoviću da iz sopstvenih resursa crpi rešenje za nastavak Superlige i odbranu pehara Kupa.

Zavisno od sistema i protivnika.

U završnici prvog dela sezone, pre povrede mišića trbušnog zida, Janković je dejstvovao na poziciji "desetke", iza napadača i ako se traži ofanzivni centralni vezni (pod uslovom da ne bude ništa od inostranog pojačanja) najprirodnija zamena bio bi Danilo Pantić. Do leta, kad mu ističe pozajmica iz Čelsija, uz napomenu da je neizvesno hoće li izdanak "klase 1996" uspeti da se oporavi za nastavak takmičenja, jer dve sedmice vuče povredu Ahilove tetive.

U Pantićevom odsustvu, na treninzima i kontrolnim utakmicama Bata je probao na mestu iza napadačaNebojšu Kosovića (vrlo dobro se snašao protiv Šahtjora) i talentovanog 16-godišnjaka Filipa Stevanovića, deo klupskog opredeljenja da se šansa u nastavku sezone ukaže talentima iz škole. Isto važi i za Armina Đerleka, s tim da je talentovani Novopazarac propustio uvodni deo priprema u Beogradu i još traži sebe. Sve su to opcije za slučaj da Mirković postavi igru sa jednim centarforom, iza koga bi najčešće delovala tri ofanzivca.

Osim pomenutih, igrač koji bi mogao da profitira od odlaska Marka Jankovića je, možda, Đorđe Ivanović. Iako je kod Mirkovića uglavnom bio levo krilo ili "lutajući napadač", valja imati na umu da je bivši kapiten Spartaka baš u Subotici možda i sezonu karijere imao baš na mestu iza napadača, odakle je i davao i nameštao golove, a kapiteni superligaša ga proglasili za fudbalera jeseni 2017. Čak je i kod prethodnog trenera, Miroslava Đukića, bilo ideja da Ivanović zaigra u središnjici veznog reda, kao paker, međutim, u ovom trenutku je daleko od prvog tima zbog povrede koju vuče još iz Beograda.

S druge strane, bilo je situacija da Bata pošalje na teren dvojicu napadača, te ukoliko se reaktivira letošnji plan da tandem čine Rikardo Gomeš - Nemanja Nikolić ili da umesto jednog od njih zaigra novajlijaDejan Georgijević, suštinski vezni red neće izgubiti na kvantitetu, bez obzira na Jankovićev odlazak u Kalčo. Goran Zakarić je siguran na mestu desnog krila (u nekim varijantama može da priskoči Đerlek), levo bi trebalo da deluje Musa Ndžai, u nekim situacijama, kad bude potrebno odmeniti novajliju iz Norveške, Danilo Pantić (kad se oporavi) ili Zoran Tošić (ako stručni štab proceni da zaslužuje više minuta nego u finišu jeseni). Između njih bi se u trougluSaša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Nebojša Kosović tražio tandem zadnjih veznih, a šansu čeka i Milan Lola Smiljanić. Neke od dilema mogu da se reše i postavljanjem romba na sredini terena, čemu je stručni štab takođe pribegavao tokom jeseni.

Brojčano, ima ko da popuni krilne, pitanje je da li i poziciju "desetke". Posebno ako se zna da je Mirkovićinsistirao da baš Marko Janković ostane, svestan da pripada grupi najkreativnijih igrača Partizana. Samo, nekad stanje u klupskoj kasi primorava na poteze suprotne zamislima sportskog sektora.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar