Милојевић: Хтјели смо да дамо играчима оно што заслужују!

„Оно што ме забрињаве јесте да је терен све лошији, али издржаћемо“, рекао је стратег црвено-белих.  Милојевић: Мењали смо позиције - не воле, али вежбаће! Тренер црвено-белих говорио је после меча о новим улогама својих играча, али и о њиховим реакцијама на те промене.

Фудбал 06.02.2019 | 14:15
Милојевић: Хтјели смо да дамо играчима оно што заслужују!
Тренер Црвене звезда Владан Милојевић задовољан је оним што је његовом тиму и стручном штабу донела утакмица са Работничким. Црвено-бели нису блистали, али су наставили низ тријумфа у Белеку.

Дуел са Македонцима послужио је Звездином шефу стручног штаба да испроба поједине играче на другим позицијама...

„Хтели смо да дамо шансу свим играчима, циљ је био да имају једно сат времена у ногама. Противник је добар, слично игра као наше екипе из Суперлиге. Задовољан сам, негде је била жеља да пружим тим играчима оно што заслужају. Оно што ме забрињаве јесте да је терен све лошији, али издржаћемо“, рекао јеМилојевић.

Он је образложио зашто је појединце ставио на позиције које им нису примарне.

„Најважније је да они уђу у моју филозофију, код наших играча ако играју на супротној страни, онда нема вољног монета. Морају да знају како делујемо у свим сегментима игре“.

Било је и оштрих дуела током данашњег меча.

„Нема везе, ја то кажем адреналин ради, завршено је све идемо даље. Не верерујем да су те одлуке нешто утицале, судије знају да не би требало да дође до повреда на оваквим проверама, додао је Милојевић.

Милан Јевтовић играо је десног бека, Филип Стојковић играо је штопера, Вељко Симић је такође мењао место и улогу током утакмице...

Звездин тренер Владан Милојевић променио је у дуелу против Работничког састав у односу на прошле провере, али и позиције играча на терену. На моменте је било очигледно да се неки муче са новим задужењима, пре свега Јевтовић, али је резултатски епилог био успешан за Београђане:

Црвена звезда - Работнички 2:1.

После меча против такмичарски мотивисаног ривала, Милојевић је говорио о новинама у саставу и у игри.

"Хтео сам да видим шта ћемо да радимо у појединим ситуацијама. Сигурно да их и не слушају ноге и уморни су, али сам задовољан...", изјавио је Звездин тренер.

"Знате како је код наших играча. Ако не игра на левој страни, већ је целог живота научио да игра на десној, онда одбија то, нема вољни моменат какав би требало да има. Међутим, ја покушавам да сви играчи у сваком тренутку морају знати како да делујемо и шта радимо у свим фазама игре".

Упитан за на моменте грубу игру противника, Звездин тренер рекао је да је у овој фази припрема најважније сачувати здравље. С тим у вези, меч против Работничког донео је и лошу вест за црвено-беле, јер Марко Гобељић није био у саставу због повреде.

"Гобеља има истегнуће задње ложе и пошто овде немамо адекватних апарата на којима би могла да се изврши квалитетна терапија он ће се вратити у Београд, али надам се да ћемо га имати врло брзо са нама", додао је Милојевић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар