Milojević: Htjeli smo da damo igračima ono što zaslužuju!

„Ono što me zabrinjave jeste da je teren sve lošiji, ali izdržaćemo“, rekao je strateg crveno-belih.  Milojević: Menjali smo pozicije - ne vole, ali vežbaće! Trener crveno-belih govorio je posle meča o novim ulogama svojih igrača, ali i o njihovim reakcijama na te promene.

Fudbal 06.02.2019 | 14:15
Milojević: Htjeli smo da damo igračima ono što zaslužuju!
Trener Crvene zvezda Vladan Milojević zadovoljan je onim što je njegovom timu i stručnom štabu donela utakmica sa Rabotničkim. Crveno-beli nisu blistali, ali su nastavili niz trijumfa u Beleku.

Duel sa Makedoncima poslužio je Zvezdinom šefu stručnog štaba da isproba pojedine igrače na drugim pozicijama...

„Hteli smo da damo šansu svim igračima, cilj je bio da imaju jedno sat vremena u nogama. Protivnik je dobar, slično igra kao naše ekipe iz Superlige. Zadovoljan sam, negde je bila želja da pružim tim igračima ono što zaslužaju. Ono što me zabrinjave jeste da je teren sve lošiji, ali izdržaćemo“, rekao jeMilojević.

On je obrazložio zašto je pojedince stavio na pozicije koje im nisu primarne.

„Najvažnije je da oni uđu u moju filozofiju, kod naših igrača ako igraju na suprotnoj strani, onda nema voljnog moneta. Moraju da znaju kako delujemo u svim segmentima igre“.

Bilo je i oštrih duela tokom današnjeg meča.

„Nema veze, ja to kažem adrenalin radi, završeno je sve idemo dalje. Ne vererujem da su te odluke nešto uticale, sudije znaju da ne bi trebalo da dođe do povreda na ovakvim proverama, dodao je Milojević.

Milan Jevtović igrao je desnog beka, Filip Stojković igrao je štopera, Veljko Simić je takođe menjao mesto i ulogu tokom utakmice...

Zvezdin trener Vladan Milojević promenio je u duelu protiv Rabotničkog sastav u odnosu na prošle provere, ali i pozicije igrača na terenu. Na momente je bilo očigledno da se neki muče sa novim zaduženjima, pre svega Jevtović, ali je rezultatski epilog bio uspešan za Beograđane:

Crvena zvezda - Rabotnički 2:1.

Posle meča protiv takmičarski motivisanog rivala, Milojević je govorio o novinama u sastavu i u igri.

"Hteo sam da vidim šta ćemo da radimo u pojedinim situacijama. Sigurno da ih i ne slušaju noge i umorni su, ali sam zadovoljan...", izjavio je Zvezdin trener.

"Znate kako je kod naših igrača. Ako ne igra na levoj strani, već je celog života naučio da igra na desnoj, onda odbija to, nema voljni momenat kakav bi trebalo da ima. Međutim, ja pokušavam da svi igrači u svakom trenutku moraju znati kako da delujemo i šta radimo u svim fazama igre".

Upitan za na momente grubu igru protivnika, Zvezdin trener rekao je da je u ovoj fazi priprema najvažnije sačuvati zdravlje. S tim u vezi, meč protiv Rabotničkog doneo je i lošu vest za crveno-bele, jer Marko Gobeljić nije bio u sastavu zbog povrede.

"Gobelja ima istegnuće zadnje lože i pošto ovde nemamo adekvatnih aparata na kojima bi mogla da se izvrši kvalitetna terapija on će se vratiti u Beograd, ali nadam se da ćemo ga imati vrlo brzo sa nama", dodao je Milojević.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar