Преокрет и још једна победа Звезде: 4/4!

Преокрет Звезде, првенац Вукановића! Фудбалери Црвене звезде савладали су скопски Работнички 2:1 (1:1) у претпоследњем тест мечу у Турској.  Головима Алексе Вукановића и Лоренца Ебисилија, црвено-бели остварили још један тријумф у Белеку. Зоран Поповић одбранио пенал пре гола Работничког.  Звезда на мишиће сломила Работнички, Ебисилију гол и асистенција.  Црвено-бели стигли до четвртог славља у Анталији – 2:1.

Фудбал 05.02.2019 | 18:00
Преокрет и још једна победа Звезде: 4/4!
Тренер Владан Милојевић је савладао четвртопласирани тим македонског шампионата после преокрета.

Работнички је први стигао до предности голом Дејана Блажевског после контранапада у 41. минуту, али већ у 43. уследило је изједначење.

Алекса Вукановић сјајно скаче после корнера Ебисилија и главом тресе мрежу Македонаца за свој први гол у црвено-белом дресу.

У десетом минуту другог полувремена Звезда преокреће резултат. Након акције Вукановића и Симића по десној страни, лопта стиже до Ебисилија који прецизним ударцем тресе мрежу тима из Скопља.

Пре вођства Работничког, голман Звезде Зоран Поповић је одбранио пенал.

Звезда је меч почела у саставу: Поповић – Јевтовић, Савић, Бабић, Хајдин – Чаушић – Јовељић, Симић, Ебисилио, Вукановић – Павков.

У другом полувремену на терен су ушли Стојковић, Милијаш, Јованчић, Јирка и Боаћи.

Црвено-бели су остварили четврту победу на припремама у Анталији, а последњу проверу имаће у петак против Марибора.

Владан Милојевић је комбиновао састав, а епилог је опет био исти као и у претходне три провере - успешан.

Звезда - Работнички 2:1 (1:1)

Испробао је Звездин тренер у четвртој провери играче који нису до сада имали велику минутажу и неке користио и на неуобичајеним позицијама. На пример, крило Милан Јевтовић био је "повучен" на десног бека, док га је крај терена гледао последњи новајлија црвено-белих Милан Гајић, који ће већ од сутра конкурисати управо за то место.

Дојучерашњи дефанзивац Бордоа стигао је у свој нови тим непосредно пре почетка утакмице.

При резултату 0:0, управо је Јевтовић у 35. минуту "испао" у дуелу против најбољег играча Работничког, Дејана Блажевског, па га је фаулирао и скривио пенал. На његову срећу, резервни голман црвено-белих Зоран Поповић "прочитао" је где ће Блаже Илијоски шутирати и још једном показао да је у одличној форми.

Међутим, није прошло много, а четвртопласирани тим македонске лиге је ипак повео - и то управо ударцем Блажевског, који је и у тој ситуацији "побегао" Јевтовићу и погодио за 1:0.

Вођство Работничког није трајало дуго, јер је у 43. минуту Лоренсо Ебисилио одлично извео корнер, а новајлија Београђана Алекса Вукановић главом погодио са "прве" стативе, за 1:1. Тим резултатом завршен је први део меча, а на почетку наставка поново је у првом плану био холандски везиста.

Играо се 54. минут кад су Вукановић и Вељко Симић одиграли лепу комбинацију по десној страни, после чега је лопта кренула ка петерцу, где је дочекао прецизни Ебисилио, да рутински постави коначних 2:1.

Неколико минута касније, Милојевић је почео да мења тим, али је резултат остао исти до краја. И тада је Звездин тренер испробао нека нова решења, попут увођења Филипа Стојковића на место штопера и не би било изненађење ако у наставку сезоне гледамо како Милојевић чешће изводи тај тактички потез, с обзиром на Гајићев долазак.

Шансу за последњу проверу пре повратка у Београд, црвено-бели имаће у петак од 15 часова, када ће такође уз директан пренос на ТВ Арена спорт играти против Марибора.



Владан Милојевић је озбиљно промешао карте у утакмици са Работничким и сачувао главне адуте за генералку против Марибора (петак, 15.00), али је српски шампион уз много муке ипак успео да изађе на крај са четвртопласираним тимом македонског првенства и забележи четврто славеље на припремама у Анталији – 2:1 (1:1).

Стратег Црвене звезде је овај меч искористио да направи можда и последњи филтер за улазак у најужи избор играча који ће изнести терет пролећног дела сезоне и чини се да је добио жељене одговоре на нека питања.

Црвено-беле је послужила и срећа на путу ка новом тријумфу, а поготово у 36. минуту када је одличниЗоран Поповић зауставио ударац Илијоског са беле тачке, а потом и наредни који је уследио након интервенције, али није могао ништа само пет минута касније када је Блажевски довео Македонце у заслужено вођство. Ипак, на крају је преовладао објективни квалитет српског шампиона, који је убрзо изједначио преко Вукановића, а на старту другог полувремена стигао и до преокрета захваљујући Лоренцу Ебисилију.

Управо је Холанђанин био тај због којег Милојевић има разлога да буде задовољан овом провером.Ебисилио ни овога пута није пленио хитрином и брзим реакцијама, али је Вукановић након његовог корнера донео изједначење, док је у 54. минуту био на правом месту да крунише одличан продор и додавање Симића.

Звездин повратник из Земуна одлично се снашао на позицији полушпица, често се извлачио на бок и освајао простор. Врло добар са леве стране био је и Алекса Вукановић. ПМале похвале заслужио је и Горан Чаушић који је лепо командовао Звездиним маневром и можда наговестио да би могао да дигне форму током пролећа. 

Ван својих стандардних позиција били су Милан Јевтовић, који је заиграо на десном боку, док је Јовељићпрво био на десном крилу, а у другом полуврмену на левом. Бившем играчу Розенборга требало је нешто времена да се навикне на нову улогу, али када је у томе успео из минута у минут је био све конкретнији и опаснији по гол противника.

Црвена звезда је посебно у провом полувремену имала проблема у дефанзиви, а пре свега на позицији где је дејстовао Хајдин, који је касније такође дошао до жељеног ритма, па се и растрчао по левој аут линији и имао неколико врло употребљивих центаршутева.

Црвено-бели су у првом делу утакмице имали много проблема да успоставе доминацију на средини терена. Играчи Работничког су били мотивисани против великог противника, којег нимало нису штедели, а у неколико наврата су мало и претерали због грубости, па је жестоко реаговао и Владан Милојевић. Ипак страсти су се смириле и меч је без већих проблема приведен крају.

Српског шампиона у петак од 15 часова по српском времену има генералну проверу у Анталији, када ће противник бити словеначки Марибор. Владан Милојевић ће тада извесно извести тим који би могао да стартује и у пролећној премијери против Војводине.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАБОТНИЧКИ 2:1 (1:1)
/Вукановић 43, Ебисиио 55 - Блажевски 41/

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Поповић - Јевтовић, Савић (од 61. Стојковић), Бабић, Хајдин – Чаушић – Јовељић, Ебисилио (од 61. Јованчић), Симић (од 82. Милијаш), Вукановић (од 61. Јирка) – Павков (од 61. Боаћи).

РАБОТНИЧКИ: Божиновски, Пев, Димитровски, ВИјачки, Петровски, Ерера, Консеисао, Сиљановски, Блажевски, Илијоски, Петковски.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар