Preokret i još jedna pobeda Zvezde: 4/4!

Preokret Zvezde, prvenac Vukanovića! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su skopski Rabotnički 2:1 (1:1) u pretposlednjem test meču u Turskoj.  Golovima Alekse Vukanovića i Lorenca Ebisilija, crveno-beli ostvarili još jedan trijumf u Beleku. Zoran Popović odbranio penal pre gola Rabotničkog.  Zvezda na mišiće slomila Rabotnički, Ebisiliju gol i asistencija.  Crveno-beli stigli do četvrtog slavlja u Antaliji – 2:1.

Fudbal 05.02.2019 | 18:00
Preokret i još jedna pobeda Zvezde: 4/4!
Trener Vladan Milojević je savladao četvrtoplasirani tim makedonskog šampionata posle preokreta.

Rabotnički je prvi stigao do prednosti golom Dejana Blaževskog posle kontranapada u 41. minutu, ali već u 43. usledilo je izjednačenje.

Aleksa Vukanović sjajno skače posle kornera Ebisilija i glavom trese mrežu Makedonaca za svoj prvi gol u crveno-belom dresu.

U desetom minutu drugog poluvremena Zvezda preokreće rezultat. Nakon akcije Vukanovića i Simića po desnoj strani, lopta stiže do Ebisilija koji preciznim udarcem trese mrežu tima iz Skoplja.

Pre vođstva Rabotničkog, golman Zvezde Zoran Popović je odbranio penal.

Zvezda je meč počela u sastavu: Popović – Jevtović, Savić, Babić, Hajdin – Čaušić – Joveljić, Simić, Ebisilio, Vukanović – Pavkov.

U drugom poluvremenu na teren su ušli Stojković, Milijaš, Jovančić, Jirka i Boaći.

Crveno-beli su ostvarili četvrtu pobedu na pripremama u Antaliji, a poslednju proveru imaće u petak protiv Maribora.

Vladan Milojević je kombinovao sastav, a epilog je opet bio isti kao i u prethodne tri provere - uspešan.

Zvezda - Rabotnički 2:1 (1:1)

Isprobao je Zvezdin trener u četvrtoj proveri igrače koji nisu do sada imali veliku minutažu i neke koristio i na neuobičajenim pozicijama. Na primer, krilo Milan Jevtović bio je "povučen" na desnog beka, dok ga je kraj terena gledao poslednji novajlija crveno-belih Milan Gajić, koji će već od sutra konkurisati upravo za to mesto.

Dojučerašnji defanzivac Bordoa stigao je u svoj novi tim neposredno pre početka utakmice.

Pri rezultatu 0:0, upravo je Jevtović u 35. minutu "ispao" u duelu protiv najboljeg igrača Rabotničkog, Dejana Blaževskog, pa ga je faulirao i skrivio penal. Na njegovu sreću, rezervni golman crveno-belih Zoran Popović "pročitao" je gde će Blaže Ilijoski šutirati i još jednom pokazao da je u odličnoj formi.

Međutim, nije prošlo mnogo, a četvrtoplasirani tim makedonske lige je ipak poveo - i to upravo udarcem Blaževskog, koji je i u toj situaciji "pobegao" Jevtoviću i pogodio za 1:0.

Vođstvo Rabotničkog nije trajalo dugo, jer je u 43. minutu Lorenso Ebisilio odlično izveo korner, a novajlija Beograđana Aleksa Vukanović glavom pogodio sa "prve" stative, za 1:1. Tim rezultatom završen je prvi deo meča, a na početku nastavka ponovo je u prvom planu bio holandski vezista.

Igrao se 54. minut kad su Vukanović i Veljko Simić odigrali lepu kombinaciju po desnoj strani, posle čega je lopta krenula ka petercu, gde je dočekao precizni Ebisilio, da rutinski postavi konačnih 2:1.

Nekoliko minuta kasnije, Milojević je počeo da menja tim, ali je rezultat ostao isti do kraja. I tada je Zvezdin trener isprobao neka nova rešenja, poput uvođenja Filipa Stojkovića na mesto štopera i ne bi bilo iznenađenje ako u nastavku sezone gledamo kako Milojević češće izvodi taj taktički potez, s obzirom na Gajićev dolazak.

Šansu za poslednju proveru pre povratka u Beograd, crveno-beli imaće u petak od 15 časova, kada će takođe uz direktan prenos na TV Arena sport igrati protiv Maribora.



Vladan Milojević je ozbiljno promešao karte u utakmici sa Rabotničkim i sačuvao glavne adute za generalku protiv Maribora (petak, 15.00), ali je srpski šampion uz mnogo muke ipak uspeo da izađe na kraj sa četvrtoplasiranim timom makedonskog prvenstva i zabeleži četvrto slavelje na pripremama u Antaliji – 2:1 (1:1).

Strateg Crvene zvezde je ovaj meč iskoristio da napravi možda i poslednji filter za ulazak u najuži izbor igrača koji će iznesti teret prolećnog dela sezone i čini se da je dobio željene odgovore na neka pitanja.

Crveno-bele je poslužila i sreća na putu ka novom trijumfu, a pogotovo u 36. minutu kada je odličniZoran Popović zaustavio udarac Ilijoskog sa bele tačke, a potom i naredni koji je usledio nakon intervencije, ali nije mogao ništa samo pet minuta kasnije kada je Blaževski doveo Makedonce u zasluženo vođstvo. Ipak, na kraju je preovladao objektivni kvalitet srpskog šampiona, koji je ubrzo izjednačio preko Vukanovića, a na startu drugog poluvremena stigao i do preokreta zahvaljujući Lorencu Ebisiliju.

Upravo je Holanđanin bio taj zbog kojeg Milojević ima razloga da bude zadovoljan ovom proverom.Ebisilio ni ovoga puta nije plenio hitrinom i brzim reakcijama, ali je Vukanović nakon njegovog kornera doneo izjednačenje, dok je u 54. minutu bio na pravom mestu da kruniše odličan prodor i dodavanje Simića.

Zvezdin povratnik iz Zemuna odlično se snašao na poziciji polušpica, često se izvlačio na bok i osvajao prostor. Vrlo dobar sa leve strane bio je i Aleksa Vukanović. PMale pohvale zaslužio je i Goran Čaušić koji je lepo komandovao Zvezdinim manevrom i možda nagovestio da bi mogao da digne formu tokom proleća. 

Van svojih standardnih pozicija bili su Milan Jevtović, koji je zaigrao na desnom boku, dok je Joveljićprvo bio na desnom krilu, a u drugom poluvrmenu na levom. Bivšem igraču Rozenborga trebalo je nešto vremena da se navikne na novu ulogu, ali kada je u tome uspeo iz minuta u minut je bio sve konkretniji i opasniji po gol protivnika.

Crvena zvezda je posebno u provom poluvremenu imala problema u defanzivi, a pre svega na poziciji gde je dejstovao Hajdin, koji je kasnije takođe došao do željenog ritma, pa se i rastrčao po levoj aut liniji i imao nekoliko vrlo upotrebljivih centaršuteva.

Crveno-beli su u prvom delu utakmice imali mnogo problema da uspostave dominaciju na sredini terena. Igrači Rabotničkog su bili motivisani protiv velikog protivnika, kojeg nimalo nisu štedeli, a u nekoliko navrata su malo i preterali zbog grubosti, pa je žestoko reagovao i Vladan Milojević. Ipak strasti su se smirile i meč je bez većih problema priveden kraju.

Srpskog šampiona u petak od 15 časova po srpskom vremenu ima generalnu proveru u Antaliji, kada će protivnik biti slovenački Maribor. Vladan Milojević će tada izvesno izvesti tim koji bi mogao da startuje i u prolećnoj premijeri protiv Vojvodine.

CRVENA ZVEZDA – RABOTNIČKI 2:1 (1:1)
/Vukanović 43, Ebisiio 55 - Blaževski 41/

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović - Jevtović, Savić (od 61. Stojković), Babić, Hajdin – Čaušić – Joveljić, Ebisilio (od 61. Jovančić), Simić (od 82. Milijaš), Vukanović (od 61. Jirka) – Pavkov (od 61. Boaći).

RABOTNIČKI: Božinovski, Pev, Dimitrovski, VIjački, Petrovski, Erera, Konseisao, Siljanovski, Blaževski, Ilijoski, Petkovski.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar