Пале: Обустављен рад факултета

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву Борислав Цицовић обуставио је данас рад ове високообразовне институције, због, како је саопштио, погоршања услова у објекту у којем се факултет налази.

Република Српска 05.02.2019 | 17:19
Пале: Обустављен рад факултета
Цицовић је у допису достављеном медијима, појаснио да је након пресељења тог факултета у просторије Економског и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву дошло до несугласица са деканима поменута два факултета, у вези са трошковима које би требало да сноси Факултет физичког васпитања и спорта.

Према Цицовићевим ријечима, након несугласица око подјеле трошкова, Факултету физичког васпитања искључена је струја и закључане су учионице.

Он је навео да је тиме фактички рад факултета онемогућен на најгори могући начин, у вријеме испитног рока гдје је студентима онемогућено несметано дјеловање на факултету, и паралисање низа служби у склопу факултета.

Цицовић је извијестио ректора Универзитета у Источном Сарајеву и Управни одбор универзитета као једине органе који управљају имовином ове високообразовне институције.

Цицовић је истакао да му је ректор одговорио "да није у могућности да као лице које има такве ингеренције нареди обуставу самовоље два декана".

"Искрено се надам да ћемо у наредном периоду успјети превазићи новонасталу ситуацију у складу са законом и на органима Универзитета, као јединим овлаштеним инстанцама, а не путем самовоље појединих декана, а све с циљем очувања угледа и јединства Универзитета као јавне високошколске установе Републике Српске, како факултет не би остао и даље у блокади", навео је Цицовић.

Овај допис достављен је и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу, министру за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђану Рајчевићу, градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу, као и начелнику општине Пале Бошку Југовићу.

(Срна)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

тако

05.02.2019 16:25

је то на Каловитим брдима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

05.02.2019 17:07

Факултет за физичко...Има онај виц, трче два дифовца (студенти физичког) цијело јутро кроз парк, зауставише се крај неке кафане. Један ће: Колега, хоћемо ли направити паузу за кафу или ћемо још учити?

Name

Василије

05.02.2019 19:19

На селу попут Пала правити факултете гдје цијела опстина има 25.000 становника је ван памети и смијесно, кадар нула, услови нула, образовање нула, па то је ван памети. Господе бозе

Name

Бијељина-Пале

05.02.2019 19:53

Срамота да се челни људи високообразовних институција тако понашају. Какав год да је спор у питању, постоје мјеста где се то рјешава. Нажалост, појединци нису дорасли мјесту које заузимају. Свако напредује до нивоа сопствене неспособности, рече једном Марфи. Па онда говоре како је УИС шумски универзитет. Због оваквих декана заслужује ту квалификацију. Међутим, нису криви декани, јер њих постављају политичке партије, а не академско особље. Морам да парафразирам бившег декана Правног М. Томића:"Сви би били декани да би били декани". И он понашао, а и ова двојица актуелних декана Економије и Права понашају се у складу са његовом максимом.

Name

Марина

05.02.2019 16:29

Срамота стварно, да се ово ради једном факултету, без обзира на све овдје требају да владају комсијски односи и да се помогне у невољи а не овако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

05.02.2019 16:49

Срамота стварно неце да прихвате сада људе прије су заједно били Економски и Правни у једној згради....сада двије и не могу да их приме а немају сва три факултета заједно 1000 студената

ОДГОВОРИТЕ
Name

памет у главу

05.02.2019 19:03

Управо тако а нагомилали троаскове. У Палама имају све услове, врхунски спортски центар, врхунску теретану, стадион, близу ски стазе, новоизградјен дом, а Стамболцицу никакви услови.Је ли то приватно власниство да се тако опходе према студентима, мијењати закон који коци.

Name

Паљанин

05.02.2019 16:52

Каква "слога" декана....зграде им јапе празне а они једни друге хускају, приватни само цвјетају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрзаво буди се

05.02.2019 16:57

Овдје само треба надлезне институције да одреагују, гдје је Универзитет ту и Министарство

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

05.02.2019 17:03

ОВО НАЗВАТИ ФАКУЛТЕТОМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.02.2019 19:20

Сеоским да, ала Кисељак, Сироки, Соколац, Нова била, зато ова земља тоне. Устани ТИТО драги да видис ово

Name

лена

06.02.2019 07:18

Факултет ће добити све што му је потребно за квалитетан рад, неће га моћи у томе спречити неки назови деканчићи. Нису те просторије приватно власништво. Напред Дифовциии

Name

Натаса

05.02.2019 17:06

Срамотно...шта постаде Универзитет... Брука и срамота...сви заједно немају 1000 студената чак и са оним сто се никада нису појавили на факултету...а онолике двије зграде. Марковиц Горан руши Универзитет у Источном Сарајеву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКО СЕЛО

05.02.2019 17:08

ХОЋЕ УНИВЕРЗИТЕТ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

05.02.2019 17:31

Како смо задње двије деценије стратешки радили на истоку Српске, поготово на средњем истоку, или Сарајевско-романијској и Горњо-подрињској регији - односно Старој Херцеговини, регијама које обухватају 12 општина, у Палама ће ускоро бити довољна једна зграда да се смјесте сви студенти са права, економије, филозофије и ДИФ-а. АЛАРМАНТНО ЈЕ СТАЊЕ. Како младост одлази и како се галопирајуће село гаси,па и читаве општине, све због дводеценијске пљачке народа политичке и праве мафије, ускоро ће на средњем дијели истоку у 12 општина ових регија (Пале, Стари Град, Соколац, Пијесак, Рогатица, Вишеград, Н.Горажде, Рудо, Чајниче, Фоча, Калиновик и Трново) живјети становника, колико је некад Српско Сарајево имало студената. Предлажем посјетиоцима да прочитају колумну Николе Лазаревића "Да ли је Вишковић последња шанса средњег истока Српске", колумну објављену на Фронталу РС прије два мјесеца, има у архиву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Рибар

05.02.2019 20:50

Добро веце највеци филозофе и паметњаковицу са ових крајева. Постоји ли и једна тема или неко питање на које ти немас одговор. Таква памет и знање, умјесто да се кандидујес за предсједника иискористис ту своју “памет”ти губис вријеме писајуци по порталима.

Name

ре Рибар

05.02.2019 21:16

Од Калиновика до Хан пијеска је све град Истоцно Сарајево , с великим насељима попут Пала, Сокоца, Трнова, а предградје је Фоца и Рогатица, цирка милион становника. Нека факултета и требају нам да се омладина сколује

Name

Пера ложач

05.02.2019 17:40

Зовите бивсе студенте васег факултета. Сад су сви директори, министри, замјеници министра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

теско мој бекане

05.02.2019 18:45

Ко је декан, бекан бивси мафијас пунац му средио посао озенио га ево после мене буди декан и смирицу те зете. Ма закљуцати безвезе губљење времена на дифу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

05.02.2019 19:29

Мисли приучена сељачина попут Цицовића да може фарбати писмене људе. Типа,е сад смо се увалили, па нек они плаћају.Пунац му завршио факултет преко штеле, запослио га преко штеле, па сад мисли да може сваког за нос вући...... Ма у шуму, сељоберу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

05.02.2019 20:06

Какви сте ви дебили јаране. По порталима само трацате декане, ректоре, проректоре, ове оне...нико се не обазире на то да сви својатају и грабе у своје власниство све и да политика стоји иза свега.

Name

бекан

05.02.2019 21:08

Мисли Цицовиц мозе јос полако прикоци мало није твој факултет, за 99% паљана си био и остао паљански кримиц са његовом екипом ста си радио мој цицовицу, сад нам ти дјецу уцис спорту и ти декан е дрзаво докле идес.

Name

Господин78

06.02.2019 02:25

Слусај ти Василије одакле гоод да си на Палама је створена ова дрзава И Ако ти сметају Пале И Паљани градјани ти сее сели ис ове дрзаве

ОДГОВОРИТЕ