Монпеље: Крајиновић бољи од Мајуа, слиједи Гофан!

Српски тенисер у другом колу АТП турнира у Монпељеу.  Крајиновић "праши" и после Ташкента, следи прави испит. . .  Српски тенисер победом је стартовао на турниру у Монпељеу.

Тенис 05.02.2019 | 17:30
Монпеље: Крајиновић бољи од Мајуа, слиједи Гофан!
Филип Крајиновић се пласирао у друго коло АТП 250 (тврда подлога, 586.140 евра) турнира у Монпељеу. Српски ас је био бољи у два сета, али се ипак намучио против 37-годишњег Француза, Николе Мајуарезултатом 7:6 (7) и 6:4.

Као што се и очекивало, меч није био нимало лак, нарочито пошто је Фића имао много посла у петак и суботу у Узбекистану где је наш тим, пре свега захваљујући његовим двема победама, трасирао пут ка завршници Дејвис купа. А сада га чека још тежи задатак, пошто ће се за пласман у четвртфинале борити са другим носиоцем, Белгијанцем Давидом Гофаном.

Филип Крајиновић наставио је да ређа победе и након наступа за Дејвис куп репрезентацију Србије.

После два тријумфа у Ташкенту против Узбекистана продужио је победничку серију и на турниру у Монпељеу.

У првој рунди такмичења у француском граду победио је домаћег тенисера Николу Мауа у два сета - 7:6 (9:7), 6:4.

Крајиновић је спасао сет лопту у првом делу игре у тај-брејку (5:6), а онда направио преокрет.

Он ривалу, који је недавно на Аустралијан Опену освојио трофеј у дублу, није дозволио да искористи ниједну од три брејк прилике на мечу, док је Крајиновић у наставку успео да му одузме сервис у петом гему (3:2) и да га очува до краја.

Српски тенисер, тренутно 72. на АТП листи, у осмини финала имаће далеко тежи задатак, јер ће му ривал бити други носилац, Белгијанац Давид Гофан.

Са 21. играчем света Крајиновић се до сада састајао два пута и оба пута је претрпео пораз - 2015. на Ролан Гаросу (1:3) и годину дана раније на турниру у Шевенингену (0:2).

Турнир АТП серије 250 у Монпељеу игра се за наградни фонд од 524.340 евра, а први носилац је Лука Пуј.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар