Monpelje: Krajinović bolji od Majua, slijedi Gofan!

Srpski teniser u drugom kolu ATP turnira u Monpeljeu.  Krajinović "praši" i posle Taškenta, sledi pravi ispit. . .  Srpski teniser pobedom je startovao na turniru u Monpeljeu.

Tenis 05.02.2019 | 17:30
Monpelje: Krajinović bolji od Majua, slijedi Gofan!
Filip Krajinović se plasirao u drugo kolo ATP 250 (tvrda podloga, 586.140 evra) turnira u Monpeljeu. Srpski as je bio bolji u dva seta, ali se ipak namučio protiv 37-godišnjeg Francuza, Nikole Majuarezultatom 7:6 (7) i 6:4.

Kao što se i očekivalo, meč nije bio nimalo lak, naročito pošto je Fića imao mnogo posla u petak i subotu u Uzbekistanu gde je naš tim, pre svega zahvaljujući njegovim dvema pobedama, trasirao put ka završnici Dejvis kupa. A sada ga čeka još teži zadatak, pošto će se za plasman u četvrtfinale boriti sa drugim nosiocem, Belgijancem Davidom Gofanom.

Filip Krajinović nastavio je da ređa pobede i nakon nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Posle dva trijumfa u Taškentu protiv Uzbekistana produžio je pobedničku seriju i na turniru u Monpeljeu.

U prvoj rundi takmičenja u francuskom gradu pobedio je domaćeg tenisera Nikolu Maua u dva seta - 7:6 (9:7), 6:4.

Krajinović je spasao set loptu u prvom delu igre u taj-brejku (5:6), a onda napravio preokret.

On rivalu, koji je nedavno na Australijan Openu osvojio trofej u dublu, nije dozvolio da iskoristi nijednu od tri brejk prilike na meču, dok je Krajinović u nastavku uspeo da mu oduzme servis u petom gemu (3:2) i da ga očuva do kraja.

Srpski teniser, trenutno 72. na ATP listi, u osmini finala imaće daleko teži zadatak, jer će mu rival biti drugi nosilac, Belgijanac David Gofan.

Sa 21. igračem sveta Krajinović se do sada sastajao dva puta i oba puta je pretrpeo poraz - 2015. na Rolan Garosu (1:3) i godinu dana ranije na turniru u Ševeningenu (0:2).

Turnir ATP serije 250 u Monpeljeu igra se za nagradni fond od 524.340 evra, a prvi nosilac je Luka Puj.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar