Даласов план за Дончића и Порзингиса?!

Да играју заједно 20 година! Да се не понови грешка као са тандемом Стив Неш - Дирк Новицки.

Кошарка 07.02.2019 | 21:30
Даласов план за Дончића и Порзингиса?!
Трансфер Кристапса Порзингиса у Далас лансирао је приче о идејама Марка Кјубана да створи нову шампионску генерацију, базирану на провереном рецепту европског темеља. Некада Дирк Новицки, данас две огромне младе наде светске кошарке.

Одлуком да Деандре Џордан, Денис Смит Џуниор и Весли Метјуз буду трејдовани како би се, између осталог добио потпис летонског горостаса виђена је као револуционарна за франшизу из Тексаса. Марк Кјубан директно стоји иза ове идеје, а како је сам признао, има велику жељу за тандем Дончић - Порзингис.

"Да играју заједно наредних 20 година", поручио је кратко Кјубан. 

Порзингис је већ одрадио први тренинг са новим саиграчима, а наводно цела организација је фасцинирана изгледом ростера и чињеницом да је исти базиран на тврдом европском језгру. 

“Сваки пут се одушевим када видим како добро игра Лука“, поручио је Порзингис и наставио:

“Верујем да можемо да направимо нешто посебно. О кошарци размишљам 24 часа дневно, седам дана недељно и оно што видим на терену је нешто посебно. Биће сјајно када будемо заиграли заједно, врло се радујем том дану“.

Додуше, то се неће десити ове сезоне. Порзингис се тачно годину дана опоравља од пуцања предњих укрштених лигамената и идеја је да се на терену не појављује до краја сезоне. Пре него што је доживео једну од најтежих повреда модерног спорта бележио је близу 23 поена у просеку.

“Порзингис ће сигурно потписати нови уговор с нама у лето 2020. године. Наш циљ је да Лука и Кристапс заједно играју наредних 20 година. Већ смо обавили неколико разговора и све упућује да ће се тако одвијати ствари у будућности. Не желимо да направимо грешку као када смо одлучили да раставимо Дирка Новицког и Стива Неша. Неће се исто поновити с Луком и Кристапсом“, поручио је познати милијардер и власник Даласа.  

Подсетимо, Далас је 1998. године драфтовао Дирка Новицког са деветог места у првој рунди Драфта, а недуго затим трејдовао Бубу Велса, Мартина Мајрсепа, права на уговор Пета Геритија и пика прве рунде (испоставило се да је то Шон Мерион) у замену за Стива Неша. Немачко-канадски тандем је био трн у оку тада најмоћнијих клубова и заједничким снагама гурао је Мавсе све до 2004. године, када се Нешвратио у Финикс. Новицком је било потребно још седам година како би узео вероватно и једини шампионски прстен у каријери заједно са Џејсоном Кидом, Пеђом Стојаковићем, Шоном Мерионом, Тајсоном Чендлером, Џејсоном Теријем и осталима...

И тренер Мавса Рик Карлајл је поручио да је идеја са Дончићем и Порзингисом да се изгради састав који ће у будућности напасти шампионски прстен.

Верујете ли да би Далас могао у будућности да се окити шампионским пехаром?



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар