Dalasov plan za Dončića i Porzingisa?!

Da igraju zajedno 20 godina! Da se ne ponovi greška kao sa tandemom Stiv Neš - Dirk Novicki.

Košarka 07.02.2019 | 21:30
Dalasov plan za Dončića i Porzingisa?!
Transfer Kristapsa Porzingisa u Dalas lansirao je priče o idejama Marka Kjubana da stvori novu šampionsku generaciju, baziranu na proverenom receptu evropskog temelja. Nekada Dirk Novicki, danas dve ogromne mlade nade svetske košarke.

Odlukom da Deandre Džordan, Denis Smit Džunior i Vesli Metjuz budu trejdovani kako bi se, između ostalog dobio potpis letonskog gorostasa viđena je kao revolucionarna za franšizu iz Teksasa. Mark Kjuban direktno stoji iza ove ideje, a kako je sam priznao, ima veliku želju za tandem Dončić - Porzingis.

"Da igraju zajedno narednih 20 godina", poručio je kratko Kjuban. 

Porzingis je već odradio prvi trening sa novim saigračima, a navodno cela organizacija je fascinirana izgledom rostera i činjenicom da je isti baziran na tvrdom evropskom jezgru. 

“Svaki put se oduševim kada vidim kako dobro igra Luka“, poručio je Porzingis i nastavio:

“Verujem da možemo da napravimo nešto posebno. O košarci razmišljam 24 časa dnevno, sedam dana nedeljno i ono što vidim na terenu je nešto posebno. Biće sjajno kada budemo zaigrali zajedno, vrlo se radujem tom danu“.

Doduše, to se neće desiti ove sezone. Porzingis se tačno godinu dana oporavlja od pucanja prednjih ukrštenih ligamenata i ideja je da se na terenu ne pojavljuje do kraja sezone. Pre nego što je doživeo jednu od najtežih povreda modernog sporta beležio je blizu 23 poena u proseku.

“Porzingis će sigurno potpisati novi ugovor s nama u leto 2020. godine. Naš cilj je da Luka i Kristaps zajedno igraju narednih 20 godina. Već smo obavili nekoliko razgovora i sve upućuje da će se tako odvijati stvari u budućnosti. Ne želimo da napravimo grešku kao kada smo odlučili da rastavimo Dirka Novickog i Stiva Neša. Neće se isto ponoviti s Lukom i Kristapsom“, poručio je poznati milijarder i vlasnik Dalasa.  

Podsetimo, Dalas je 1998. godine draftovao Dirka Novickog sa devetog mesta u prvoj rundi Drafta, a nedugo zatim trejdovao Bubu Velsa, Martina Majrsepa, prava na ugovor Peta Geritija i pika prve runde (ispostavilo se da je to Šon Merion) u zamenu za Stiva Neša. Nemačko-kanadski tandem je bio trn u oku tada najmoćnijih klubova i zajedničkim snagama gurao je Mavse sve do 2004. godine, kada se Nešvratio u Finiks. Novickom je bilo potrebno još sedam godina kako bi uzeo verovatno i jedini šampionski prsten u karijeri zajedno sa Džejsonom Kidom, Peđom Stojakovićem, Šonom Merionom, Tajsonom Čendlerom, Džejsonom Terijem i ostalima...

I trener Mavsa Rik Karlajl je poručio da je ideja sa Dončićem i Porzingisom da se izgradi sastav koji će u budućnosti napasti šampionski prsten.

Verujete li da bi Dalas mogao u budućnosti da se okiti šampionskim peharom?



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar