Челси на иглама, Азар донио одлуку о својој будућности!

Белгијанац преломио! Азар: Донео сам одлуку, знам шта ћу! Да ли је ово још један наговештај преласка у Реал? Вероватно јесте.

Фудбал 05.02.2019 | 22:05
Челси на иглама, Азар донио одлуку о својој будућности!
Еден Азар, коме је до истека уговора са Челсијем остало мање од 18 месеци, рекао је у интервјуу француској радио станици "РМЦ Спорт" да зна шта ће бити следећи корак у његовој каријери.

"Донео сам одлуку, знам шта ћу урадити", рекао је Белгијанац у разговору обављеном пре око два месеца, а који ће бити емитован у среду увече.

Ово у суштини није велика новост, већ само настављање на спекулације које су у оптицају од прошлог лета, а тичу се Азаровог трансфера у Реал Мадрид, који после одласка Кристијана Роналда није довео адекватну замену.

Према писању британског "Телеграф Спорта", Азар је од Мадриђана добио уверавања да ће на крају сезоне послати Челсију конкретну понуду и одвести га на стадион "Сантјаго Бернабеу".

Челси је офанзивном "везисти" доведеном из Лила 2012. године одавно понудио нови уговор, вредан преко 300.000 фунти недељно, али одговора нема па нема.

"Телеграф" верује да ће растанак Азара са "плавцима" бити коректан (за разлику од оног са голманом Тибом Куртоом) и да ће лондонски клуб добити обештећење какво заслужује такво играчко име, без обзира на то што ће тада до истека уговора остати још само годину дана.

И менаџер Маурицио Сари делује као да се помирио са губитком свог најбољег играча, који у његовом систему не пружа баш најбоље партије...

"Еден има 28 година. Ако жели да иде, онда мислим да треба да иде. Наравно, надам се супротном, надам се да жели да остане. Он може да постане најбољи фудбалер у Европи", изјавио је Италијан.

Практично од лета 2017. године траје велика полемика и неизвесност око тога хоће ли Еден Азар напустити Челси и прећи у редове мадридског Реала, који облеће око можда и најбољег белгијског фудбалера с намером да га учини носиоцем нових Галактикоса.

И док је летос на Мундијалу у Русији затресао свет изјавом да је можда време да оде са Стамфорд Бриџа и окрене нови лист у каријери, а онда касније рекао да није сигуран шта му је чинити, Еден Азар је поново изазвао јак потрес у фудбалској јавности пошто је открио да је донео одлуку о даљој будућности. Не и тачно шта је одлучио.

"Знам тачно шта ћу урадити, донео сам коначну одлуку", рекао је Азар, али је остао мистериозан и није желео да открије да ли полако броји последње месеце у опреми Плаваца. 

Еден Азар никада није крио да му је животни сан да једног дана заигра за Реал Мадрид, поготово у време када је Краљевски клуб са клупе предводио његов идол Зинедин Зидан. Управо су у то време струјале најјаче спекулације о Азаровој селидби у Мадрид, али су оне ослабиле када је Зидан прошлог лета одлучио да напусти кормило Реала после три узастопне титуле европског шампиона. Ове сезоне пронашао је вероватно и најбољу верзију себе под командом Маурисија Сарија, с тим да Челси не бележи ни приближно тако добре резултате какве би требало. Челси је тренутно четврти на табели Премијер лиге са свега два бода више у односу на петопласирани Манчестер јунајтед, али и седам бодова заостатка за Тотенхемом. 

Азар је неколико пута индиректно истицао да му је циљ да игра за клуб који ће му гарантовати редовно учешће у Лиги шампиона и борбу за титуле. Са Челсијем је два пута био шампион Европе, по једном када суЖозе Мурињо и Антонио Конте били у клубу, а такође је узео и Лигу Европе 2013. године. Откако је у јулу 2012. стигао из Лила у склопу трансфера вредног 35.000.000 евра већ два пута је пропустио групну фазу Лиге шампиона. 

Први човек мадридског Реала Флорентино Перез дуго се, подсетимо, двоуми између Азара иНејмара. Једног од њих жели за носиоце нове генерације. Челси је наводно још у јануару поставио цену за Азара на око 110.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар