Čelsi na iglama, Azar donio odluku o svojoj budućnosti!

Belgijanac prelomio! Azar: Doneo sam odluku, znam šta ću! Da li je ovo još jedan nagoveštaj prelaska u Real? Verovatno jeste.

Fudbal 05.02.2019 | 22:05
Čelsi na iglama, Azar donio odluku o svojoj budućnosti!
Eden Azar, kome je do isteka ugovora sa Čelsijem ostalo manje od 18 meseci, rekao je u intervjuu francuskoj radio stanici "RMC Sport" da zna šta će biti sledeći korak u njegovoj karijeri.

"Doneo sam odluku, znam šta ću uraditi", rekao je Belgijanac u razgovoru obavljenom pre oko dva meseca, a koji će biti emitovan u sredu uveče.

Ovo u suštini nije velika novost, već samo nastavljanje na spekulacije koje su u opticaju od prošlog leta, a tiču se Azarovog transfera u Real Madrid, koji posle odlaska Kristijana Ronalda nije doveo adekvatnu zamenu.

Prema pisanju britanskog "Telegraf Sporta", Azar je od Madriđana dobio uveravanja da će na kraju sezone poslati Čelsiju konkretnu ponudu i odvesti ga na stadion "Santjago Bernabeu".

Čelsi je ofanzivnom "vezisti" dovedenom iz Lila 2012. godine odavno ponudio novi ugovor, vredan preko 300.000 funti nedeljno, ali odgovora nema pa nema.

"Telegraf" veruje da će rastanak Azara sa "plavcima" biti korektan (za razliku od onog sa golmanom Tibom Kurtoom) i da će londonski klub dobiti obeštećenje kakvo zaslužuje takvo igračko ime, bez obzira na to što će tada do isteka ugovora ostati još samo godinu dana.

I menadžer Mauricio Sari deluje kao da se pomirio sa gubitkom svog najboljeg igrača, koji u njegovom sistemu ne pruža baš najbolje partije...

"Eden ima 28 godina. Ako želi da ide, onda mislim da treba da ide. Naravno, nadam se suprotnom, nadam se da želi da ostane. On može da postane najbolji fudbaler u Evropi", izjavio je Italijan.

Praktično od leta 2017. godine traje velika polemika i neizvesnost oko toga hoće li Eden Azar napustiti Čelsi i preći u redove madridskog Reala, koji obleće oko možda i najboljeg belgijskog fudbalera s namerom da ga učini nosiocem novih Galaktikosa.

I dok je letos na Mundijalu u Rusiji zatresao svet izjavom da je možda vreme da ode sa Stamford Bridža i okrene novi list u karijeri, a onda kasnije rekao da nije siguran šta mu je činiti, Eden Azar je ponovo izazvao jak potres u fudbalskoj javnosti pošto je otkrio da je doneo odluku o daljoj budućnosti. Ne i tačno šta je odlučio.

"Znam tačno šta ću uraditi, doneo sam konačnu odluku", rekao je Azar, ali je ostao misteriozan i nije želeo da otkrije da li polako broji poslednje mesece u opremi Plavaca. 

Eden Azar nikada nije krio da mu je životni san da jednog dana zaigra za Real Madrid, pogotovo u vreme kada je Kraljevski klub sa klupe predvodio njegov idol Zinedin Zidan. Upravo su u to vreme strujale najjače spekulacije o Azarovoj selidbi u Madrid, ali su one oslabile kada je Zidan prošlog leta odlučio da napusti kormilo Reala posle tri uzastopne titule evropskog šampiona. Ove sezone pronašao je verovatno i najbolju verziju sebe pod komandom Maurisija Sarija, s tim da Čelsi ne beleži ni približno tako dobre rezultate kakve bi trebalo. Čelsi je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa svega dva boda više u odnosu na petoplasirani Mančester junajted, ali i sedam bodova zaostatka za Totenhemom. 

Azar je nekoliko puta indirektno isticao da mu je cilj da igra za klub koji će mu garantovati redovno učešće u Ligi šampiona i borbu za titule. Sa Čelsijem je dva puta bio šampion Evrope, po jednom kada suŽoze Murinjo i Antonio Konte bili u klubu, a takođe je uzeo i Ligu Evrope 2013. godine. Otkako je u julu 2012. stigao iz Lila u sklopu transfera vrednog 35.000.000 evra već dva puta je propustio grupnu fazu Lige šampiona. 

Prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez dugo se, podsetimo, dvoumi između Azara iNejmara. Jednog od njih želi za nosioce nove generacije. Čelsi je navodno još u januaru postavio cenu za Azara na oko 110.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar