СП: Злато за Шифринову и тежак пад Линдзи Вон!

Легендарна скијашица пала на првој од две последње трке у каријери, супервелеслалому на СП у Ореу. Ни Невена Игњатовић није успела да заврши трку.  Ех, Линдзи. . . нови тежак пад шампионке! Американка Линдзи Вон, на опроштају од скијања, имала нови тежак пад на Светском првенству. Микаели Шифрин злато.

Остали спортови 05.02.2019 | 17:00
СП: Злато за Шифринову и тежак пад Линдзи Вон!
Светско првенство у алпским дисциплинама које се наредних десетак дана одржава у Шведској отворено је данас женским супервелеслаломом у којем је очекивано тријумфовала Американка Микаела Шифрин у времену 1.04,89 минута. Друго место је припало Италијанки Софији Гођи, а бронза изненађујуће ШвајцаркињиКорини Зутер. Словенка Илка Штухец је била осма, док једина преставнице Србије, наша најбоља скијашицаНевена Игњатовић није успела да заврши трку.

Ипак, највише пажње је скренула Линдзи Вон, која се у Ореу опрашта од акитвног бављења скијањем, пошто је доживела тежак пад. Снажна Американка је погрешно проценила један од скокова, што ју је буквално катапултирало са стазе. Веома снажно је ударила о тло и остала да лежи једно време да би потом устала уз помоћ редара и прошла ипак кроз циљ на скијама. Засада нема информација да ли се (додатно) повредила, те је велико питање да ли ће у недељу изаћи на стазу да изведе свој последњи такмичарски спуст, чиме би званично завршила каријеру.



Скијашка легенда Линдзи Вон најавила је да ће јој Светско првенство у Шведској бити последње такмичење у каријери, јер њено тело, како је написала пре неколико дана на руштвеним мрежама, "вришти да престане да скија".

Олимпијска и светска шампионка, скијашица са највише победа у Светском купу, у каријери је имала неколико тешких повреда. Иако се опоравила од последње, ипак колена више не могу да издрже толики напор, а и године су неумољиве...

Изашла је данас на стазу шведског Ореа да се такмичи у једној од две дисциплине - супервелеслалом (Супер-Г), али имала је озбиљан пад већ у првом делу стазе.

Изгледало је прилично гадно...

Погледајте:



Након што је медицинско особље притрчало у помоћ, Американка је устала и наставила да вози, додуше ревијално, примајући поздраве публике, а у циљу је загрлила Американка Микаела Шифрин, девојка која би могла да је сустигне у броју победа у Светском купу.

Ово није последња трка у каријери Линдзи Вон. Последњи пут ћемо је гледати у недељу, када ће се возити спуст.

Иначе, управо је Микаела Шифрин освојила златну медаљу у супервелеслалому, резултатом 1:04,89 минута. Друго место заузела је Италијанка Софија Гођа са 0,02 секунде заостатка, док је Корин Сутер из Швајцарске освојила бронзу са заостатком од 0,05 секунди.

Сутра је на програму мушки Супер Г.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар