SP: Zlato za Šifrinovu i težak pad Lindzi Von!

Legendarna skijašica pala na prvoj od dve poslednje trke u karijeri, superveleslalomu na SP u Oreu. Ni Nevena Ignjatović nije uspela da završi trku.  Eh, Lindzi. . . novi težak pad šampionke! Amerikanka Lindzi Von, na oproštaju od skijanja, imala novi težak pad na Svetskom prvenstvu. Mikaeli Šifrin zlato.

Ostali sportovi 05.02.2019 | 17:00
SP: Zlato za Šifrinovu i težak pad Lindzi Von!
Svetsko prvenstvo u alpskim disciplinama koje se narednih desetak dana održava u Švedskoj otvoreno je danas ženskim superveleslalomom u kojem je očekivano trijumfovala Amerikanka Mikaela Šifrin u vremenu 1.04,89 minuta. Drugo mesto je pripalo Italijanki Sofiji Gođi, a bronza iznenađujuće ŠvajcarkinjiKorini Zuter. Slovenka Ilka Štuhec je bila osma, dok jedina prestavnice Srbije, naša najbolja skijašicaNevena Ignjatović nije uspela da završi trku.

Ipak, najviše pažnje je skrenula Lindzi Von, koja se u Oreu oprašta od akitvnog bavljenja skijanjem, pošto je doživela težak pad. Snažna Amerikanka je pogrešno procenila jedan od skokova, što ju je bukvalno katapultiralo sa staze. Veoma snažno je udarila o tlo i ostala da leži jedno vreme da bi potom ustala uz pomoć redara i prošla ipak kroz cilj na skijama. Zasada nema informacija da li se (dodatno) povredila, te je veliko pitanje da li će u nedelju izaći na stazu da izvede svoj poslednji takmičarski spust, čime bi zvanično završila karijeru.



Skijaška legenda Lindzi Von najavila je da će joj Svetsko prvenstvo u Švedskoj biti poslednje takmičenje u karijeri, jer njeno telo, kako je napisala pre nekoliko dana na ruštvenim mrežama, "vrišti da prestane da skija".

Olimpijska i svetska šampionka, skijašica sa najviše pobeda u Svetskom kupu, u karijeri je imala nekoliko teških povreda. Iako se oporavila od poslednje, ipak kolena više ne mogu da izdrže toliki napor, a i godine su neumoljive...

Izašla je danas na stazu švedskog Orea da se takmiči u jednoj od dve discipline - superveleslalom (Super-G), ali imala je ozbiljan pad već u prvom delu staze.

Izgledalo je prilično gadno...

Pogledajte:



Nakon što je medicinsko osoblje pritrčalo u pomoć, Amerikanka je ustala i nastavila da vozi, doduše revijalno, primajući pozdrave publike, a u cilju je zagrlila Amerikanka Mikaela Šifrin, devojka koja bi mogla da je sustigne u broju pobeda u Svetskom kupu.

Ovo nije poslednja trka u karijeri Lindzi Von. Poslednji put ćemo je gledati u nedelju, kada će se voziti spust.

Inače, upravo je Mikaela Šifrin osvojila zlatnu medalju u superveleslalomu, rezultatom 1:04,89 minuta. Drugo mesto zauzela je Italijanka Sofija Gođa sa 0,02 sekunde zaostatka, dok je Korin Suter iz Švajcarske osvojila bronzu sa zaostatkom od 0,05 sekundi.

Sutra je na programu muški Super G.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar