Јанис нема дилему: Хоћу са Грчком на СП!

Велика ствар за Хелене!

Кошарка 12.02.2019 | 22:45
Јанис нема дилему: Хоћу са Грчком на СП!
Последњих месеци у грчкој кошаркашкој јавности водиле су се озбиљне полемике око учешћа Јаниса Адетокунба на предстојећем Мундобаскету у Кини (31. август - 15. септембар). Селектор Танасис Скуртопулос јасно је ставио до знања свима да ће за коначни списак играча на Светском купу бити узети у обзир само играчи који су конкурисали за тим у квалификацијама. То правило, ипак, не важи за најбољег играча Хелена Јаниса Адетокунба, пошто је за њега једна позиција резервисана свакако.

Адетокунбо није био присутан ни на једном окупљању националне селекције током квалификација, а током лета појавиле су се приче да би један од најбољих кошаркаша данашњице могао да пропусти Мундобаскет због свађе између његовог агета Алекса Сарациса и првог човека тамошњег Савеза Јоргоса Василакопулоса.

Подсетимо, Василакопулос је тада рекао да су "Јанисови проблеми његови агенти" и тада није смео да говори о томе да ли ће Адетокунбо бити у авиону за Далеки исток. Суперзвезда Милвокија је сваку дилему отклонио кроз кратку изјаву за локалне медије у Милвокију.

"Желим да будем здрав када завршим сезону у САД и онда се прикључим Грчкој за Мундобаскет у Кини", рекао је Адетокунбо.

Један од главних кандидата за МВП признање у НБА лиги није одиграо ниједну утакмицу за Грчку још од Евробаскета 2015. у Француској и Немачкој. Хелени нису били учесници завршног турнира на Олимпијским играма у Рију, а пропустио је и Евробаскет у Истанбулу 2017. године. 

Подсетимо, пре само неколико дана легендарни Пау Гасол рекао је да жели да путује са Шпанијом на Светски куп и обезбеди визу за Олимпијске игре у Токију 2020. године, док је познати агент Мишко Ражнатовић недавно у име Николе Јокића изјавио да верује да ће српски центар заиграти за Орлове.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар