Janis nema dilemu: Hoću sa Grčkom na SP!

Velika stvar za Helene!

Košarka 12.02.2019 | 22:45
Janis nema dilemu: Hoću sa Grčkom na SP!
Poslednjih meseci u grčkoj košarkaškoj javnosti vodile su se ozbiljne polemike oko učešća Janisa Adetokunba na predstojećem Mundobasketu u Kini (31. avgust - 15. septembar). Selektor Tanasis Skurtopulos jasno je stavio do znanja svima da će za konačni spisak igrača na Svetskom kupu biti uzeti u obzir samo igrači koji su konkurisali za tim u kvalifikacijama. To pravilo, ipak, ne važi za najboljeg igrača Helena Janisa Adetokunba, pošto je za njega jedna pozicija rezervisana svakako.

Adetokunbo nije bio prisutan ni na jednom okupljanju nacionalne selekcije tokom kvalifikacija, a tokom leta pojavile su se priče da bi jedan od najboljih košarkaša današnjice mogao da propusti Mundobasket zbog svađe između njegovog ageta Aleksa Saracisa i prvog čoveka tamošnjeg Saveza Jorgosa Vasilakopulosa.

Podsetimo, Vasilakopulos je tada rekao da su "Janisovi problemi njegovi agenti" i tada nije smeo da govori o tome da li će Adetokunbo biti u avionu za Daleki istok. Superzvezda Milvokija je svaku dilemu otklonio kroz kratku izjavu za lokalne medije u Milvokiju.

"Želim da budem zdrav kada završim sezonu u SAD i onda se priključim Grčkoj za Mundobasket u Kini", rekao je Adetokunbo.

Jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje u NBA ligi nije odigrao nijednu utakmicu za Grčku još od Evrobasketa 2015. u Francuskoj i Nemačkoj. Heleni nisu bili učesnici završnog turnira na Olimpijskim igrama u Riju, a propustio je i Evrobasket u Istanbulu 2017. godine. 

Podsetimo, pre samo nekoliko dana legendarni Pau Gasol rekao je da želi da putuje sa Španijom na Svetski kup i obezbedi vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, dok je poznati agent Miško Ražnatović nedavno u ime Nikole Jokića izjavio da veruje da će srpski centar zaigrati za Orlove.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar