Какав пех за Бату Мирковића!

Данило Пантић пропушта целе припреме Партизана, фит до дербија! Под руку са њим и Ђорђе Ивановић!

Фудбал 05.02.2019 | 21:40
Какав пех за Бату Мирковића!
Хендикеп ситуација за стручни штаб Партизана. Мада није планиран за продају, одлазак Марка Јанковића у италијански СПАЛ наметнуо је дилему ко ће заменити на позицији организатора игре, а додатна невоља заЗорана Мирковића и његове сараднике је у сазнању да током целих припрема у Турској не могу да рачунају на Данила Пантића и Ђорђа Ивановића, за које се верује да би у креацији могли да надоместе изостанак репрезентативца Црне Горе.

Обојица су још у Београду зарадили повреде Ахилове тетиве, а чињеница да нису саниране ствара проблем струци, јер је до наставка сезоне и гостовања у Бачкој Паланци остало још само 11 дана. Веровало се да биПантић и Ивановић могли бар у завршним данима боравка у Анталији да ухвате залет, међутим, сва је прилика да ће комплетне две седмице, колико је планирано да црно-бели буду у регији Белек, провести без иједног тренинга са остатком екипе.

На повреде тандема офанзиваца утицала је промена подлоге још у "Земунелу", њихово тело другачије је реаговало на прелазак са стандардног на терен са вештачком травом, дошло до јаких упала, а ван строја су од контролног меча са Телеоптиком. И све време боравка у Турској раде одвојено од групе, под надзором кондицоних тренера Мише Филиповића и Александра Томића, уз бригу медицинског тима.

Укључивање у рад са лоптом значио би и повећан ризик од обнављања повреда, а груба процена је да би за две седмице обојица требало да буду у тренажном процесу. Ако је веровати прогнозама, Пантић иИвановић пропустиће уводна два пролећна кола (плус морају да "ухвате" екипу која је прошла припреме са лоптом), са ОФК Бачком у гостима и новосадским Пролетером код куће, али биће спремни за 159. вечити дерби и гостовање Црвеној звезди, 27. фебруара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар