Понуда Ливерпула која вријеђа предсједника Наполија!

Римска "Ла Репубблица" објавила је текст - Де Лаурентис не продаје играче тек тако!

Фудбал 07.02.2019 | 17:00
Понуда Ливерпула која вријеђа предсједника Наполија!
Док се његови фудбалери и менаџер Јирген Клоп суочавају са очигледним притиском које доноси прво место на табели пред улазак у пролећни део сезоне, помножен са 29 година без титуле првака Енглеске, њихови шефови са "Енфилда" већ размишљају о наредној сезони и будућим појачањима.

А, играч ког је Немац "пикирао" за лето 2019. према писању енглеских и италијанских медија је омалени крилни нападач Наполија, Лоренцо Инсиње.

Ипак, намера Ливерпулових директора да темпераментном председнику овог клуба са југа Италије, Аурелију Де Лаурентису, понуде 70 милиона евра за "клинца из краја", љубимца навијача и једног од симбола новог Наполија, није схваћена добронамерно.

Ливерпул је био спреман да купи Инсињеа још овог јануара, али их је према писању римског листа "Ла Репубблица" обесхрабрио Де Лаурентисов тврд став. Због специфичности ситуациј, у преговоре је поред чувеног агента Мина Рајоле био "увучен" и Инсињеов отац, Кармин, али је на крају одлучено да прави разговори буду започети наредног лета.

Зашто?

Де Лаурентис је, пише "Ла Репубблица", залупио слушалицу и Рајоли и Инсињеу сениору поручујући да неће да чује за мање од 150 милиона евра.

Инсиње има 27 година, рођен је у предграђу Напуља што му је аутоматски донело и посебан статус код момака са трибина "Сан Паола", а томе је допринео и сам - головима и асистенцијама. Ове сезоне био је стрелац 11 пута уз шест асистенција на 27 мечева у Серији А и Лиги шампиона у којој је дао гол Ливерпулу за победу од 1:0 и варао Ђанлуиђија Буфона и у Француској и у Италији за везане ремије са Пари сен Жерменом од 2:2 и 1:1. Другим речима - само Милану Борјану није дао гол.

Инсињеа уговор са клубом у ком је поникао веже до 2020. године, а судећи према анегдоти коју је недавно испричао генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, уколико буде желео да се опроба у Енглеској - Инсиње ће морати да пружи ваљан разлог свом председнику да га пусти.

Јутро после другог узастопног кикса очигледно нервозног Клоповог састава, медији на Острву "осванули" су са текстовима посвећеним репрезентативцу Италије и његовом потенцијалном преласку на "Енфилд". Инсињеу би то био први ангажман ван отаџбине, али се судећи према његовом стилу игре, као и фудбалу који је Клоп понео одлазећи са "Вестфалена", лако се може препознати због чега је на врху листе жеља славног клуба.

Уосталом, делује да у овом тренутку Клоп има више проблема у намери да сачува своју, него стигне до противничке мреже, јер поред тога што је Алисон Бекер међу најлошијим голманима Премијер лиге ове године према проценту одбрањених удараца (око 35 одсто), ни последњи зид пред њим не стоји више тако чврсто након што су повреде распариле Вирџила ван Дајка и Дејана Ловрена, а избациле Џоа Гомеза на дужи период - поново.

Инсиње је почео каријеру у Наполију, клубу за који навија од малена, али је морао да се "кали" на три позајмице (Кавезе, Фођа, Пескара) до тренутка када се усталио у првом тиму код тадашњег тренера, Рафаела Бенитеза. Одласком Шпанца са "Сан Паола", овај 163 центиметар високи крилни нападач поново се срео са учитељем, Маурицијом Саријем, са којим је својевремено увео Пескару у Серију А, а ништа мање ефикасан није постао ни летошњом сменом у клубу - Саријевим одласком у Челси и доласком Карла Анћелотија.

Инсиње је дрес Наполија носио 291 пут, постигао 74 гола и забележио 69 асистенција.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар