Ponuda Liverpula koja vrijeđa predsjednika Napolija!

Rimska "La Repubblica" objavila je tekst - De Laurentis ne prodaje igrače tek tako!

Fudbal 07.02.2019 | 17:00
Ponuda Liverpula koja vrijeđa predsjednika Napolija!
Dok se njegovi fudbaleri i menadžer Jirgen Klop suočavaju sa očiglednim pritiskom koje donosi prvo mesto na tabeli pred ulazak u prolećni deo sezone, pomnožen sa 29 godina bez titule prvaka Engleske, njihovi šefovi sa "Enfilda" već razmišljaju o narednoj sezoni i budućim pojačanjima.

A, igrač kog je Nemac "pikirao" za leto 2019. prema pisanju engleskih i italijanskih medija je omaleni krilni napadač Napolija, Lorenco Insinje.

Ipak, namera Liverpulovih direktora da temperamentnom predsedniku ovog kluba sa juga Italije, Aureliju De Laurentisu, ponude 70 miliona evra za "klinca iz kraja", ljubimca navijača i jednog od simbola novog Napolija, nije shvaćena dobronamerno.

Liverpul je bio spreman da kupi Insinjea još ovog januara, ali ih je prema pisanju rimskog lista "La Repubblica" obeshrabrio De Laurentisov tvrd stav. Zbog specifičnosti situacij, u pregovore je pored čuvenog agenta Mina Rajole bio "uvučen" i Insinjeov otac, Karmin, ali je na kraju odlučeno da pravi razgovori budu započeti narednog leta.

Zašto?

De Laurentis je, piše "La Repubblica", zalupio slušalicu i Rajoli i Insinjeu senioru poručujući da neće da čuje za manje od 150 miliona evra.

Insinje ima 27 godina, rođen je u predgrađu Napulja što mu je automatski donelo i poseban status kod momaka sa tribina "San Paola", a tome je doprineo i sam - golovima i asistencijama. Ove sezone bio je strelac 11 puta uz šest asistencija na 27 mečeva u Seriji A i Ligi šampiona u kojoj je dao gol Liverpulu za pobedu od 1:0 i varao Đanluiđija Bufona i u Francuskoj i u Italiji za vezane remije sa Pari sen Žermenom od 2:2 i 1:1. Drugim rečima - samo Milanu Borjanu nije dao gol.

Insinjea ugovor sa klubom u kom je ponikao veže do 2020. godine, a sudeći prema anegdoti koju je nedavno ispričao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, ukoliko bude želeo da se oproba u Engleskoj - Insinje će morati da pruži valjan razlog svom predsedniku da ga pusti.

Jutro posle drugog uzastopnog kiksa očigledno nervoznog Klopovog sastava, mediji na Ostrvu "osvanuli" su sa tekstovima posvećenim reprezentativcu Italije i njegovom potencijalnom prelasku na "Enfild". Insinjeu bi to bio prvi angažman van otadžbine, ali se sudeći prema njegovom stilu igre, kao i fudbalu koji je Klop poneo odlazeći sa "Vestfalena", lako se može prepoznati zbog čega je na vrhu liste želja slavnog kluba.

Uostalom, deluje da u ovom trenutku Klop ima više problema u nameri da sačuva svoju, nego stigne do protivničke mreže, jer pored toga što je Alison Beker među najlošijim golmanima Premijer lige ove godine prema procentu odbranjenih udaraca (oko 35 odsto), ni poslednji zid pred njim ne stoji više tako čvrsto nakon što su povrede rasparile Virdžila van Dajka i Dejana Lovrena, a izbacile Džoa Gomeza na duži period - ponovo.

Insinje je počeo karijeru u Napoliju, klubu za koji navija od malena, ali je morao da se "kali" na tri pozajmice (Kaveze, Fođa, Peskara) do trenutka kada se ustalio u prvom timu kod tadašnjeg trenera, Rafaela Beniteza. Odlaskom Španca sa "San Paola", ovaj 163 centimetar visoki krilni napadač ponovo se sreo sa učiteljem, Mauricijom Sarijem, sa kojim je svojevremeno uveo Peskaru u Seriju A, a ništa manje efikasan nije postao ni letošnjom smenom u klubu - Sarijevim odlaskom u Čelsi i dolaskom Karla Anćelotija.

Insinje je dres Napolija nosio 291 put, postigao 74 gola i zabeležio 69 asistencija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar