Затегните и обликујте мишиће ногу

Предложене вежбе могу да вам помогну да постигнете три кључне ствари у обликовању лепих ногу.

Здравље 05.02.2019 | 10:01
Затегните и обликујте мишиће ногу
ТАНКИ или предебели листови и млитави мишићи на бутинама су најчешће замерке које многе жене виде на телу кад се погледају у огледалу. Иако су за то углавном криви гени, недостаци се прилично могу кориговати вежбама.

Уколико желите да имате лепе, извајане и затегнуте ноге, рекреирајте се редовно. Предложене вежбе могу да вам помогну да постигнете три кључне ствари у обликовању лепих ногу. Наравно, за најбоље резултате, вежбе би требало да се комбинују са кардио-тренингом, као што су ходање, вожња бицикла или трчање.

Скок из получучња
Заузмите шири раскорачни став са стопалима окренутим напоље. Спустите се у получучањ са рукама спуштеним поред тела. Затегните стомак, рамена повуците уназад и целокупну тежину пребаците на пете. Скочите увис са подигнутим рукама водећи рачуна да је приликом скока цело тело затегнуто. Доскочите опет у получучањ. Урадите три серије од по 10 понављања.

Прегиб са теговима
Заузмите раскорачни став у ширини рамена. У руке узмите тегове и спустите их испред бутина са длановима окренутим унутра. Благо савијте колена, затегните труп, и полако спуштајте тегове ка коленима (кичма је све време исправљена) док вам труп не буде паралелан са подом. Останите у том положају неколико секунди, па се лагано вратите у почетни положај. Урадите три серије од по 10 понављања.

Мост
Лезите на леђа са ногама савијеним у коленима и длановима положеним на под. Затегните задњицу и труп и подигните кукове нагоре тако да колена и рамена чине равну линију. Останите у том положају двадесетак секунди и вратите се у почетни положај. Урадите још два понављања.

Подизање из лежећег положаја
Лезите на стомак и ослоните се на лактове. Пребаците скочни зглоб леве ноге преко скочног злоба десне. Савијте колена према задњици, и то тако што ћете десним стопалом гурати лево. Пете су окренуте горе. Одмах затим вратите се у почетни положај. Урадите три серије од по 20 понављања, и то прво са једном, а онда и другом ногом.

Клизачки искорак
Заузмите раскорачни став у ширини рамена, а руке спустите поред тела. Левом ногом направите велики искорак уназад, пребацујући је дијагонално преко десне. Истовремено замахните са обе руке удесно. Поскочите улево па поновите исто и на супротну страну. Урадите три серије од по 20 понављања.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар