ИТА: Славље Аталанте на Сардинији!

У последњем мечу 22. кола Серије А, фудбалери Аталанте су као гости, победили Каљари са 1:0.  Уме Аталанта и овако! И хоће у Лигу шампиона преко Миланеза и Римљана! У сјајној форми је Гасперинијев тим!

Фудбал 04.02.2019 | 23:29
ИТА: Славље Аталанте на Сардинији!
Био је то десеи тријумф екипе из Бергама у овој сезони којом су се бодовно изједначили са Ромом и Лацијом и сада имају 35 поена.

С друге стране, каљари је доживео девети пораз и има само четири бода више од места које води у нижи ранг тако да ће борба за опастанак у елити бити узбудљива за клуб са Сардиније.

Победник је решен у 50. минуту. Стрелац је био Ханс Хатебер, он је одлично реаговао главом после центаршута са леве стране који је упутио Белгијанац Тимоти Кастање. 

У наредном колу, Аталанта дочекује СПАЛ, док је Каљари гост екипе Милана.

Посе шест комада Сасуолу, пет комада Фрозинонеу, повратка од 0:3 до 3:3 против Роме и оних сензационалних 3:0 против Јувентуса, Аталанта је показала да уме да побеђује и тесно. Не мора увек “фантази фидбал”, не мора увек неколико голова разлике, може и овако “нормално”…

Чета Ђан Пјера Гасперинија је вечерас забележила четврту победу на последњих пет мечева пошто је на Сардинији савладала неугодни Каљари минималцем 1:0 и тако ушла у озбиљну трку за Лигу шампиона. Ако задржи ову форму, Аталанта ће бити више него равноправам такмац Роми и Лацију са којима је бодовно поравната, Милану који јој беж бод и Интеру који је пет бодова испред. Аталанта игра страшан фудбал, а већ следећем колу има зицер јер дочекује СПАЛ.

На први поглед би се рекло да је Аталанта вечерас победила “на мишиће”, али је заправо била много боља и апсолутно заслужено савладала Сарде који су били потпуно инфериорни. Као и у мечу против Јувентуса пре пет дана, Аталанта је потпуно доминирала и играла онај свој утраофанзини фудбал, али није имала среће у завршници. Прекинута је чудесна серија Дувана Запате који је на претходних 10 мечева у свим такмичењима дао 15 голова.

Ипак, најбитније за тим из Бергама је да је освојио три бода и да је показао да може да побеђује и на гостовањима против слабијих од себе. Доминирали су Гасперинијеви момци од првог минута, имали посед лопте, јуришали напред, стварали шансе, а све се вртело око мајстора Папуа Гомеза. Голман Крањо је зауставио шут Пашалића, Ђимшитијев шут главом је био замало непрецизан, Гомезов слободњак је ишао право у Крања и Каљари се извукао прво полувреме.

Ипак, заслужено вођство је стигло на почетку другог полувремена. Кастањов центаршут је Ханс Хатебурсачекао на другој стативи и спровео га у мрежу. Тандему Аталантиних бекова цена расте из утакмице у утакмицу… Холанђанин и Белгијанац су још један доказ сјајног скаутинга клуба из Бергама који се надоградио на већ фантастичну омладинску школу.

Наставила је Аталанта да доминира и после вођства. Није било говора о повлачењу и чувању резултата. Пашалић и Иличић су имали сјајне шутеве за 2:0, али је Алесио Крањо доказао да је један од најбољих голмана Серије А и да је прерастао Каљари.

И на крају, умало да Аталанта буде незаслужено и сурово кажњена. После корнера у 90. минуту, Каљаријев везиста Дејола је главом погодио пречку. Била би то велика неправда да је ушло…

Аталанта носи три велика бода у Бергамо и шаље озбиљну поруку миланским и римским великанима да ће им стати на жуљ до краја сезоне и да би химна Лиге шампиона могла следеће сезоне да се свира у Бергаму. Не би било незаслужено…

ИТАЛИЈА 1 - 22. коло

Субота

Емполи - Кјево 2:2 (1:2)
/Капуто 45+2, 52 - Ђакерини 31, Степински 45+1/

Наполи - Сампдорија3:0 (2:0)
/Милик 25, Инсиње 26, Верди 89. пенал/

Јувентус - Парма 3:3 (1:0)
/Роналдо 36, 66, Ругани 62 - Барила 62, Жервињо 74, 90+3/ 

Недеља

СПАЛ - Торино 0:0

Удинезе - Фјорентина 1:1 (0:0)
/Ларсен 56 - Фернандеш 65/

Ђенова - Сасуоло 1:1 
/Санабрија 41 - Ђуричић 28/

Интер - Болоња 0:1 (0:1)
/Сантандер 33/

Рома - Милан 1:1 
/Заниоло 46 - Пјонтек 26/

Понедељак

Фрозиноне - Лацио 0:1 (0:1)
/Каиседо 36/

Каљари - Аталанта 0:1 (0:0)
/Хатебур 50/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар