ITA: Slavlje Atalante na Sardiniji!

U poslednjem meču 22. kola Serije A, fudbaleri Atalante su kao gosti, pobedili Kaljari sa 1:0.  Ume Atalanta i ovako! I hoće u Ligu šampiona preko Milaneza i Rimljana! U sjajnoj formi je Gasperinijev tim!

Fudbal 04.02.2019 | 23:29
ITA: Slavlje Atalante na Sardiniji!
Bio je to desei trijumf ekipe iz Bergama u ovoj sezoni kojom su se bodovno izjednačili sa Romom i Lacijom i sada imaju 35 poena.

S druge strane, kaljari je doživeo deveti poraz i ima samo četiri boda više od mesta koje vodi u niži rang tako da će borba za opastanak u eliti biti uzbudljiva za klub sa Sardinije.

Pobednik je rešen u 50. minutu. Strelac je bio Hans Hateber, on je odlično reagovao glavom posle centaršuta sa leve strane koji je uputio Belgijanac Timoti Kastanje. 

U narednom kolu, Atalanta dočekuje SPAL, dok je Kaljari gost ekipe Milana.

Pose šest komada Sasuolu, pet komada Frozinoneu, povratka od 0:3 do 3:3 protiv Rome i onih senzacionalnih 3:0 protiv Juventusa, Atalanta je pokazala da ume da pobeđuje i tesno. Ne mora uvek “fantazi fidbal”, ne mora uvek nekoliko golova razlike, može i ovako “normalno”…

Četa Đan Pjera Gasperinija je večeras zabeležila četvrtu pobedu na poslednjih pet mečeva pošto je na Sardiniji savladala neugodni Kaljari minimalcem 1:0 i tako ušla u ozbiljnu trku za Ligu šampiona. Ako zadrži ovu formu, Atalanta će biti više nego ravnopravam takmac Romi i Laciju sa kojima je bodovno poravnata, Milanu koji joj bež bod i Interu koji je pet bodova ispred. Atalanta igra strašan fudbal, a već sledećem kolu ima zicer jer dočekuje SPAL.

Na prvi pogled bi se reklo da je Atalanta večeras pobedila “na mišiće”, ali je zapravo bila mnogo bolja i apsolutno zasluženo savladala Sarde koji su bili potpuno inferiorni. Kao i u meču protiv Juventusa pre pet dana, Atalanta je potpuno dominirala i igrala onaj svoj utraofanzini fudbal, ali nije imala sreće u završnici. Prekinuta je čudesna serija Duvana Zapate koji je na prethodnih 10 mečeva u svim takmičenjima dao 15 golova.

Ipak, najbitnije za tim iz Bergama je da je osvojio tri boda i da je pokazao da može da pobeđuje i na gostovanjima protiv slabijih od sebe. Dominirali su Gasperinijevi momci od prvog minuta, imali posed lopte, jurišali napred, stvarali šanse, a sve se vrtelo oko majstora Papua Gomeza. Golman Kranjo je zaustavio šut Pašalića, Đimšitijev šut glavom je bio zamalo neprecizan, Gomezov slobodnjak je išao pravo u Kranja i Kaljari se izvukao prvo poluvreme.

Ipak, zasluženo vođstvo je stiglo na početku drugog poluvremena. Kastanjov centaršut je Hans Hatebursačekao na drugoj stativi i sproveo ga u mrežu. Tandemu Atalantinih bekova cena raste iz utakmice u utakmicu… Holanđanin i Belgijanac su još jedan dokaz sjajnog skautinga kluba iz Bergama koji se nadogradio na već fantastičnu omladinsku školu.

Nastavila je Atalanta da dominira i posle vođstva. Nije bilo govora o povlačenju i čuvanju rezultata. Pašalić i Iličić su imali sjajne šuteve za 2:0, ali je Alesio Kranjo dokazao da je jedan od najboljih golmana Serije A i da je prerastao Kaljari.

I na kraju, umalo da Atalanta bude nezasluženo i surovo kažnjena. Posle kornera u 90. minutu, Kaljarijev vezista Dejola je glavom pogodio prečku. Bila bi to velika nepravda da je ušlo…

Atalanta nosi tri velika boda u Bergamo i šalje ozbiljnu poruku milanskim i rimskim velikanima da će im stati na žulj do kraja sezone i da bi himna Lige šampiona mogla sledeće sezone da se svira u Bergamu. Ne bi bilo nezasluženo…

ITALIJA 1 - 22. kolo

Subota

Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Napoli - Sampdorija3:0 (2:0)
/Milik 25, Insinje 26, Verdi 89. penal/

Juventus - Parma 3:3 (1:0)
/Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 62, Žervinjo 74, 90+3/ 

Nedelja

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fjorentina 1:1 (0:0)
/Larsen 56 - Fernandeš 65/

Đenova - Sasuolo 1:1 
/Sanabrija 41 - Đuričić 28/

Inter - Bolonja 0:1 (0:1)
/Santander 33/

Roma - Milan 1:1 
/Zaniolo 46 - Pjontek 26/

Ponedeljak

Frozinone - Lacio 0:1 (0:1)
/Kaisedo 36/

Kaljari - Atalanta 0:1 (0:0)
/Hatebur 50/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar