Страшан деби Дегенека и Мамића!

И великан из Џеде дошао себи, јануарска појачања прорадила! Победе два највећа клуба Саудијске Арабије!

Фудбал 04.02.2019 | 21:40
Страшан деби Дегенека и Мамића!
После најгоре полусезоне у историји клуба, други највећи саудијски клуб Ал Итихад је потрошио преко 30.000.000 евра на гомилу јануарских појачања како би избегао шокантно испадање. Уложена средства почињу да дају резулатте.

У првих 15 кола саудијског шампионата, Ал Итихад је освојио мизерних шест бодова и делио је последње место на табели. Откако је довео јануарска појачањса, Ал Итихад је у последња три кола освојио седам од могућих девет бодова. Данас је као гост савладао шестоипаслирану Ал Вехду са 2:0.

Одмах се истакло једно од појачања. Марокански штопер Мануел да Кошта који је стигао из ПАОК-а за 4.500.000 евра је у другом мечу за Ал Итихад постигао водећи гол и отворио врата победе. Он је у 22. минуту ударцем главом после корнера уписао првенац у новом клубу. Касније је Ал Мувалад из пенала потврдио победу. Александар Пријовић није играо због повреде за Ал Итихад.  

Фантастичан деби у највећем саудијском клубу су имали Звездин бивши штопер Милош Дегенек и нови тренерЗоран Мамић. Лидер шампионата ја са 4:1 прегазио Ал Фатех. Иако су гости повели голом из пенала на почетку меча. Али потом је Бафетимби Гомис изједначио такође са беле таке, да би Карлос Едуардо страшним ударцем преокренуо на 2:1.

До краја полувремена је Гомис постигао још један гол, а Ал Абед је у 62. минуту поставио коначних 4:1. Атек се очекује да за Ал Хилал дебитују највећа појачања Џонатан Соријано и Себастијан Ђовинко. Биће ово узбудљива сезона у Саудијској Арабији. 

САУДИЈСКА АРАБИЈА 1 - 18. КОЛО:

Понедељак

Ал Хилал - Ал Фатех 4:1 (3:1)
Ал Шабаб - Ал Раед 1:1 (1:1)
Ал Вахда - Ал Итихад 0:2 (0:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар