Strašan debi Degeneka i Mamića!

I velikan iz Džede došao sebi, januarska pojačanja proradila! Pobede dva najveća kluba Saudijske Arabije!

Fudbal 04.02.2019 | 21:40
Strašan debi Degeneka i Mamića!
Posle najgore polusezone u istoriji kluba, drugi najveći saudijski klub Al Itihad je potrošio preko 30.000.000 evra na gomilu januarskih pojačanja kako bi izbegao šokantno ispadanje. Uložena sredstva počinju da daju rezulatte.

U prvih 15 kola saudijskog šampionata, Al Itihad je osvojio mizernih šest bodova i delio je poslednje mesto na tabeli. Otkako je doveo januarska pojačanjsa, Al Itihad je u poslednja tri kola osvojio sedam od mogućih devet bodova. Danas je kao gost savladao šestoipasliranu Al Vehdu sa 2:0.

Odmah se istaklo jedno od pojačanja. Marokanski štoper Manuel da Košta koji je stigao iz PAOK-a za 4.500.000 evra je u drugom meču za Al Itihad postigao vodeći gol i otvorio vrata pobede. On je u 22. minutu udarcem glavom posle kornera upisao prvenac u novom klubu. Kasnije je Al Muvalad iz penala potvrdio pobedu. Aleksandar Prijović nije igrao zbog povrede za Al Itihad.  

Fantastičan debi u najvećem saudijskom klubu su imali Zvezdin bivši štoper Miloš Degenek i novi trenerZoran Mamić. Lider šampionata ja sa 4:1 pregazio Al Fateh. Iako su gosti poveli golom iz penala na početku meča. Ali potom je Bafetimbi Gomis izjednačio takođe sa bele take, da bi Karlos Eduardo strašnim udarcem preokrenuo na 2:1.

Do kraja poluvremena je Gomis postigao još jedan gol, a Al Abed je u 62. minutu postavio konačnih 4:1. Atek se očekuje da za Al Hilal debituju najveća pojačanja Džonatan Sorijano i Sebastijan Đovinko. Biće ovo uzbudljiva sezona u Saudijskoj Arabiji. 

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 18. KOLO:

Ponedeljak

Al Hilal - Al Fateh 4:1 (3:1)
Al Šabab - Al Raed 1:1 (1:1)
Al Vahda - Al Itihad 0:2 (0:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar