Тужилац би 12,5 година затвора за Арду Турана!

Фудбалер Барселоне, Арда Туран, налази се у великој невољи.  Арда Туран витлао пиштољем, прети му 12 година робије! Након што је поп звезди поломио нос, фудбалер Барселоне је наводно дошао у болницу, извадио пиштољ и тражио од повређеног Шахина да му пуца у главу.

Фудбал 08.02.2019 | 12:45
Тужилац би 12,5 година затвора за Арду Турана!
Тужилац у Турској је затражио казну за фудбалера у трајању од 12,5 година за низ прекршаја које је Туран починио у протеклих неколико година.

Туран, који је тренутно на позајмици у екипи Истанбул Башакшехира, јесенас је био актер инцидента у једном ноћном клубу где је поломио нос поп звезди Беркају Сахину, а том приликом је поседовао и оружје за које није имао дозволу.

Такође, у току је неколико процеса против Турана за сексуално узнемиравање, наношење телесних повреда и пуцања на јавном месту, као и за недозвољено ношење оружја.

У октобру, клуб из Истанбула је новчано казнио Турана са 370.000 евра за нарушавање угледа клуба и кршења клупске дисциплине.

Такође, Туран је у мају 2018. зарадио суспензију у трајању од 16 мечева пошто је ударио помоћног судију.

Државни тужилац у Турској затражио је 12 и по година затвора за једног од најбољих и најпознатијих фудбалера те земље, Арде Турана, који као играч Барселоне наступа за истанбулски Башакшехир.

Бивши репрезентативац терети се за изазивање туче у једном ноћном клубу, у којој је поп звезди Беркају Шахину поломљен нос, након чега је Туран наводно "витлао" пиштољем и претио присутнима.

У процесу који се води у Истанбулу, Турана сада терете за наношење физичких повреда, сексуално узнемиравање, изазивање панике претњом ватреним оружјем, као и ношење пиштоља без дозволе, што би могло да га пошаље иза решетака на дуг период.

"Верујем у правду и да ће Арда Туран одслужити казну", рекао је адвокат повређеног певача.

Турану, који је највише успеха имао наступајући за Атлетико Мадрид, уговор са Барселоном истиче 2020. године. За репрезентацију Турске одиграо је 100 утакмица и постигао 16 голова.

Његова супруга Ослем Ада Шахин испричала је у једном интервјуу да јој је Туран упутио непристојан коментар и потом напао мужа и њу пред великим бројем очевидаца. 

Арда (32) је после свега, према речима сведока, отишао у болницу у којој је повређени Беркај потражио помоћ, ушао у собу у којој се опорављао од операције, рекао му да није знао да се ради о његовој супрузи, извадио пиштољ и тражио од певача да му пуца у главу - што је Беркај, наравно, одбио.

Те недеље у октобру Башакшехир казнио је фудбалера са 370.000 евра због "понашања које није у складу са етичким вредностима за које се клуб залаже", али је он остао под уговором и у такмичарском погону. 

Арда је, иначе, кажњен са 16 утакмица суспензије у турском шампионату након што је ударио помоћног судију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар