Tužilac bi 12,5 godina zatvora za Ardu Turana!

Fudbaler Barselone, Arda Turan, nalazi se u velikoj nevolji.  Arda Turan vitlao pištoljem, preti mu 12 godina robije! Nakon što je pop zvezdi polomio nos, fudbaler Barselone je navodno došao u bolnicu, izvadio pištolj i tražio od povređenog Šahina da mu puca u glavu.

Fudbal 08.02.2019 | 12:45
Tužilac bi 12,5 godina zatvora za Ardu Turana!
Tužilac u Turskoj je zatražio kaznu za fudbalera u trajanju od 12,5 godina za niz prekršaja koje je Turan počinio u proteklih nekoliko godina.

Turan, koji je trenutno na pozajmici u ekipi Istanbul Bašakšehira, jesenas je bio akter incidenta u jednom noćnom klubu gde je polomio nos pop zvezdi Berkaju Sahinu, a tom prilikom je posedovao i oružje za koje nije imao dozvolu.

Takođe, u toku je nekoliko procesa protiv Turana za seksualno uznemiravanje, nanošenje telesnih povreda i pucanja na javnom mestu, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja.

U oktobru, klub iz Istanbula je novčano kaznio Turana sa 370.000 evra za narušavanje ugleda kluba i kršenja klupske discipline.

Takođe, Turan je u maju 2018. zaradio suspenziju u trajanju od 16 mečeva pošto je udario pomoćnog sudiju.

Državni tužilac u Turskoj zatražio je 12 i po godina zatvora za jednog od najboljih i najpoznatijih fudbalera te zemlje, Arde Turana, koji kao igrač Barselone nastupa za istanbulski Bašakšehir.

Bivši reprezentativac tereti se za izazivanje tuče u jednom noćnom klubu, u kojoj je pop zvezdi Berkaju Šahinu polomljen nos, nakon čega je Turan navodno "vitlao" pištoljem i pretio prisutnima.

U procesu koji se vodi u Istanbulu, Turana sada terete za nanošenje fizičkih povreda, seksualno uznemiravanje, izazivanje panike pretnjom vatrenim oružjem, kao i nošenje pištolja bez dozvole, što bi moglo da ga pošalje iza rešetaka na dug period.

"Verujem u pravdu i da će Arda Turan odslužiti kaznu", rekao je advokat povređenog pevača.

Turanu, koji je najviše uspeha imao nastupajući za Atletiko Madrid, ugovor sa Barselonom ističe 2020. godine. Za reprezentaciju Turske odigrao je 100 utakmica i postigao 16 golova.

Njegova supruga Oslem Ada Šahin ispričala je u jednom intervjuu da joj je Turan uputio nepristojan komentar i potom napao muža i nju pred velikim brojem očevidaca. 

Arda (32) je posle svega, prema rečima svedoka, otišao u bolnicu u kojoj je povređeni Berkaj potražio pomoć, ušao u sobu u kojoj se oporavljao od operacije, rekao mu da nije znao da se radi o njegovoj supruzi, izvadio pištolj i tražio od pevača da mu puca u glavu - što je Berkaj, naravno, odbio.

Te nedelje u oktobru Bašakšehir kaznio je fudbalera sa 370.000 evra zbog "ponašanja koje nije u skladu sa etičkim vrednostima za koje se klub zalaže", ali je on ostao pod ugovorom i u takmičarskom pogonu. 

Arda je, inače, kažnjen sa 16 utakmica suspenzije u turskom šampionatu nakon što je udario pomoćnog sudiju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar