Како Кајри Ирвинг одређује исход прелазног рока?

Последњих дана све су гласније приче о томе да Кајри Ирвинг можда неће остати веран Бостону, а његове недавне изјаве запалиле су ватру спекулација да би један од најбољих плејмејкера данашњице могао да крене у потрагу за новим клубом.

Кошарка 04.02.2019 | 22:15
Како Кајри Ирвинг одређује исход прелазног рока?
Док се НБА лига још опоравља од детонације трејд бомбе у виду споразума Њујорка и Даласа где су, између осталог, размењени уговори Кристапса Порзингиса и Деандреа Џордана, уједно и чека исход трансфер саге око Ентонија Дејвиса, поједини клубови се окрећу ка Бостону, где би главна мета требало да буде Кајри Ирвинг.

Последњих дана све су гласније приче о томе да Кајри Ирвинг можда неће остати веран Бостону, а његове недавне изјаве запалиле су ватру спекулација да би један од најбољих плејмејкера данашњице могао да крене у потрагу за новим клубом.

Ово је био јасан знак за агенте Ентонија Дејвиса, око кога се последњих дана највише ломе копља, да свој фокус усмере на друге клубове, јер Бостон без Кајрија Ирвинга у њему не би био материјал који популарни Обрва тражи – франшизу за напад на шампионски прстен.

У Њујорку су почели да се кују мегаломански планови за наредно лето, а у њима би потенцијално могао да се нађе и Ирвинг, као и Кевин Дурант, Клеј Томпсон или чак Ентони Дејвис. У редовима Келта ништа се није променило по питању будућности Кајрија Ирвинга и стручни штаб га жели као језгро новог тима за будућност. Истовремено, ни Ирвинг није обавестио никога из организације да је променио мишљење или да жели да оде. Не треба заборавити да Бостон има етикету разумне организације, која све ради плански и уз озбиљну стратегију.

У америчким медијима чак се појавила и школа мишљенуја да је Кајри Ирвинг (зло)употребљен како би сеДејвисов агентски пул одлучио искључиво за Лос Анђелес и Лејкерсе. Јасно је да Бостон до краја овог прелазног рока не може да трејдује Дејвиса, без да у целу причу укључи и Ирвинга, пошто обојица имају специфичне „десигнатед“ екстензије уговора, где правилник јасно каже да клуб не може да има више од једног играча с таквим обликом сарадње. То би Лејкерси желели да искористе како би Дејвиса намамили у Лос Анђелес већ ове зиме, јер би на лето можда изгубили трку са Бостоном.

Познато је да су Ирвинг и Дејвис велики пријатељи и да се често чују приватно. Ирвинг је, подсетимо, још у октобру по почетку НБА лиге јасно ставио до знања навијачима да жели да остане у Бостону, али је његово недавно „Урадићу оно што је најбоље за моју каријеру“ распалило машту америчке јавности. Оваква промена мишљења највише је узрокована чињеницом да Селтикси не испуњавају очекивања ове сезоне и да играју слабије од очекиваног. Опоравак Гордона Хејворда од тешке повреде колена се јесте завршио, али његово озбиљно имплементирање у игру и даље тече споро. Истовремено, Ирвинг је признао да је осетио велики притисак на својим леђима због великих очекивања јавности и да му је сада јасно с чим мора да се носи Леброн Џејмс свакодневно. Због тога је чак назвао бившег саиграча како би му се извинио због начина на који је напустио Бостон пре годину и по дана, где је главни разлог одласка био управо Леброн и живот у његовој сенци.

Подсетимо, ГМ Бостона Дени Ејнџ познат је као човек који је спреман да направи велике и храбре потезе, али и да увек добро изанализира ситуацију из свих углова пре него што направи следећи корак. Ситуација унутар Бостона је деликатна, а Ирвингова изненадна жеља за променом средине –под претпоставком да је заиста има – могла би да натера многе клубове да обрате пажњу. Од Лејкерса, који се последњих дана такође доводе у везу с Ирвингом, до Њујорка, који ће потенцијално имати простор за два слота максималних уговора. То у преводу значи – две суперзвезде у ростеру.

Бостон је, наводно, већ почео да распитује за услове под којим би Њу Орлеанс на лето пристао да пустиДејвиса. Највероватнија формула била би да Пеликанси добију будуће пикове и почну са изградњом нове, младе екипе за будућност.

Из канцеларија Пеликанса још није стигао одговор ни на једну од пет понуда које су Лејкерси послали заДејвиса, али би већ данас разговори требало да отпочну.

За Бостон и целу организацију много ће зависити од искреног Ирвинговог мишљења. Ако је заиста спреман да остане, онда ће Ејнџ морати да му верује на реч и кроји планове за будућност с Ирвингом у тиму. У супротном, могао би да настане потпуни хаос на тржишту, јер би онда клубови попут Њујорка могли озбиљно да профитирају. 

Дакле, у Ирвинговим рукама је судбина неколико играча и клубова...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар