Kako Kajri Irving određuje ishod prelaznog roka?

Poslednjih dana sve su glasnije priče o tome da Kajri Irving možda neće ostati veran Bostonu, a njegove nedavne izjave zapalile su vatru spekulacija da bi jedan od najboljih plejmejkera današnjice mogao da krene u potragu za novim klubom.

Košarka 04.02.2019 | 22:15
Kako Kajri Irving određuje ishod prelaznog roka?
Dok se NBA liga još oporavlja od detonacije trejd bombe u vidu sporazuma Njujorka i Dalasa gde su, između ostalog, razmenjeni ugovori Kristapsa Porzingisa i Deandrea Džordana, ujedno i čeka ishod transfer sage oko Entonija Dejvisa, pojedini klubovi se okreću ka Bostonu, gde bi glavna meta trebalo da bude Kajri Irving.

Poslednjih dana sve su glasnije priče o tome da Kajri Irving možda neće ostati veran Bostonu, a njegove nedavne izjave zapalile su vatru spekulacija da bi jedan od najboljih plejmejkera današnjice mogao da krene u potragu za novim klubom.

Ovo je bio jasan znak za agente Entonija Dejvisa, oko koga se poslednjih dana najviše lome koplja, da svoj fokus usmere na druge klubove, jer Boston bez Kajrija Irvinga u njemu ne bi bio materijal koji popularni Obrva traži – franšizu za napad na šampionski prsten.

U Njujorku su počeli da se kuju megalomanski planovi za naredno leto, a u njima bi potencijalno mogao da se nađe i Irving, kao i Kevin Durant, Klej Tompson ili čak Entoni Dejvis. U redovima Kelta ništa se nije promenilo po pitanju budućnosti Kajrija Irvinga i stručni štab ga želi kao jezgro novog tima za budućnost. Istovremeno, ni Irving nije obavestio nikoga iz organizacije da je promenio mišljenje ili da želi da ode. Ne treba zaboraviti da Boston ima etiketu razumne organizacije, koja sve radi planski i uz ozbiljnu strategiju.

U američkim medijima čak se pojavila i škola mišljenuja da je Kajri Irving (zlo)upotrebljen kako bi seDejvisov agentski pul odlučio isključivo za Los Anđeles i Lejkerse. Jasno je da Boston do kraja ovog prelaznog roka ne može da trejduje Dejvisa, bez da u celu priču uključi i Irvinga, pošto obojica imaju specifične „designated“ ekstenzije ugovora, gde pravilnik jasno kaže da klub ne može da ima više od jednog igrača s takvim oblikom saradnje. To bi Lejkersi želeli da iskoriste kako bi Dejvisa namamili u Los Anđeles već ove zime, jer bi na leto možda izgubili trku sa Bostonom.

Poznato je da su Irving i Dejvis veliki prijatelji i da se često čuju privatno. Irving je, podsetimo, još u oktobru po početku NBA lige jasno stavio do znanja navijačima da želi da ostane u Bostonu, ali je njegovo nedavno „Uradiću ono što je najbolje za moju karijeru“ raspalilo maštu američke javnosti. Ovakva promena mišljenja najviše je uzrokovana činjenicom da Seltiksi ne ispunjavaju očekivanja ove sezone i da igraju slabije od očekivanog. Oporavak Gordona Hejvorda od teške povrede kolena se jeste završio, ali njegovo ozbiljno implementiranje u igru i dalje teče sporo. Istovremeno, Irving je priznao da je osetio veliki pritisak na svojim leđima zbog velikih očekivanja javnosti i da mu je sada jasno s čim mora da se nosi Lebron Džejms svakodnevno. Zbog toga je čak nazvao bivšeg saigrača kako bi mu se izvinio zbog načina na koji je napustio Boston pre godinu i po dana, gde je glavni razlog odlaska bio upravo Lebron i život u njegovoj senci.

Podsetimo, GM Bostona Deni Ejndž poznat je kao čovek koji je spreman da napravi velike i hrabre poteze, ali i da uvek dobro izanalizira situaciju iz svih uglova pre nego što napravi sledeći korak. Situacija unutar Bostona je delikatna, a Irvingova iznenadna želja za promenom sredine –pod pretpostavkom da je zaista ima – mogla bi da natera mnoge klubove da obrate pažnju. Od Lejkersa, koji se poslednjih dana takođe dovode u vezu s Irvingom, do Njujorka, koji će potencijalno imati prostor za dva slota maksimalnih ugovora. To u prevodu znači – dve superzvezde u rosteru.

Boston je, navodno, već počeo da raspituje za uslove pod kojim bi Nju Orleans na leto pristao da pustiDejvisa. Najverovatnija formula bila bi da Pelikansi dobiju buduće pikove i počnu sa izgradnjom nove, mlade ekipe za budućnost.

Iz kancelarija Pelikansa još nije stigao odgovor ni na jednu od pet ponuda koje su Lejkersi poslali zaDejvisa, ali bi već danas razgovori trebalo da otpočnu.

Za Boston i celu organizaciju mnogo će zavisiti od iskrenog Irvingovog mišljenja. Ako je zaista spreman da ostane, onda će Ejndž morati da mu veruje na reč i kroji planove za budućnost s Irvingom u timu. U suprotnom, mogao bi da nastane potpuni haos na tržištu, jer bi onda klubovi poput Njujorka mogli ozbiljno da profitiraju. 

Dakle, u Irvingovim rukama je sudbina nekoliko igrača i klubova...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar