Косово је тешко питање за Србију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је Косово најтеже питање које Србија данас има пред собом.

Република Српска 04.02.2019 | 17:49
Косово је тешко питање за Србију
Он је додао и да је Србија спремна да га реши на челу са председником Србије Александром Вучићем, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Стефановић је то рекао на церемонији обележавања 215 година од Сече кнезова у Бранковини, и додао да се данас води битка за стабилну, сигурну и снажну Србију, која неће подлећи никаквим спољашњим или унутрашњим притисцима. 

"Стојећи данас на овом месту, осећам посебну одговорност пред нашим храбрим и мудрим прецима. Њихову одлучност, борбу и жртву никада не смемо заборавити. Животе су дали да бисмо ми данас живели у независној, сувереној, модерној и уређеној држави", рекао је Стефановић. 

Према његовим речима, Влада Србије и Вучић свакога дана напорно раде на стварању амбијента за отварање нових фабрика, већег броја радних места, те да су финансије данас стабилне, незапосленост готово преполовљена и нове фабрике ничу широм Србије. 

Он је рекао да велике светске силе у Србији виде стабилног партнера, али да смо сведоци претњи, уцена и притисака на Србију, а како је казао, оне се посебно односе на Србе који живе на Косову. 

"Немогуће је преговарати док на Јарињу и Брњаку заустављају млеко и пелене за нашу децу на Косову", рекао је Стефановић и додао да је увођење такси од сто одсто на српску робу последњи пример иживљавања над Србима.

Стефановић је рекао да Вучић и Влада Србије неће никоме дозволити да унижава Србе, да гази њихова права и да покушава да им отме земљу.

"Председник Вучић и Влада Србије учиниће све да се боре за свој народ и радиће искључиво у интересу Републике Србије. Нећемо подлећи било каквим притисцима било да долазе споља или изнутра", казао је он и додао да Србија неће дозволити да се повампири фашизам на улицама, нити да се угрози сигурност и безбедност било ког грађанина.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дјука

04.02.2019 17:03

Најприје треба створити услове за разговор. На те исте услове БиХ цека вец годинама. Цему онда зурба са Косовом? Најприје економија , а онда све остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руц

04.02.2019 19:49

УЉЕЗЕ.УЉЕЗЕ.ВУЦИЦЕВ

ОДГОВОРИТЕ