Kosovo je teško pitanje za Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Kosovo najteže pitanje koje Srbija danas ima pred sobom.

Republika Srpska 04.02.2019 | 17:49
Kosovo je teško pitanje za Srbiju
On je dodao i da je Srbija spremna da ga reši na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stefanović je to rekao na ceremoniji obeležavanja 215 godina od Seče knezova u Brankovini, i dodao da se danas vodi bitka za stabilnu, sigurnu i snažnu Srbiju, koja neće podleći nikakvim spoljašnjim ili unutrašnjim pritiscima. 

"Stojeći danas na ovom mestu, osećam posebnu odgovornost pred našim hrabrim i mudrim precima. Njihovu odlučnost, borbu i žrtvu nikada ne smemo zaboraviti. Živote su dali da bismo mi danas živeli u nezavisnoj, suverenoj, modernoj i uređenoj državi", rekao je Stefanović. 

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i Vučić svakoga dana naporno rade na stvaranju ambijenta za otvaranje novih fabrika, većeg broja radnih mesta, te da su finansije danas stabilne, nezaposlenost gotovo prepolovljena i nove fabrike niču širom Srbije. 

On je rekao da velike svetske sile u Srbiji vide stabilnog partnera, ali da smo svedoci pretnji, ucena i pritisaka na Srbiju, a kako je kazao, one se posebno odnose na Srbe koji žive na Kosovu. 

"Nemoguće je pregovarati dok na Jarinju i Brnjaku zaustavljaju mleko i pelene za našu decu na Kosovu", rekao je Stefanović i dodao da je uvođenje taksi od sto odsto na srpsku robu poslednji primer iživljavanja nad Srbima.

Stefanović je rekao da Vučić i Vlada Srbije neće nikome dozvoliti da unižava Srbe, da gazi njihova prava i da pokušava da im otme zemlju.

"Predsednik Vučić i Vlada Srbije učiniće sve da se bore za svoj narod i radiće isključivo u interesu Republike Srbije. Nećemo podleći bilo kakvim pritiscima bilo da dolaze spolja ili iznutra", kazao je on i dodao da Srbija neće dozvoliti da se povampiri fašizam na ulicama, niti da se ugrozi sigurnost i bezbednost bilo kog građanina.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Djuka

04.02.2019 18:03

Najprije treba stvoriti uslove za razgovor. Na te iste uslove BiH ceka vec godinama. Cemu onda zurba sa Kosovom? Najprije ekonomija , a onda sve ostalo.

ODGOVORITE
Name

Ruc

04.02.2019 20:49

ULJEZE.ULJEZE.VUCICEV

ODGOVORITE