Херојство са трагичним крајем

Подгоричанин Дарко Вујошевић утопио се док је покушавао да спаси трочлану породицу која је страдала у Скадарском језеру када се преврнуо чамац.

Регион 04.02.2019 | 14:12
Херојство са трагичним крајем
Трагедија се догодила јуче испод манастира Врањина, на Скадарском језеру када се у недељу ујутро преврнуо чамац, и том приликом погинули су супружници Јана и Ратко Кумбуровић и њихова кћерка Нина, као и Вујошевић из Куча, који је покушао да спаси породицу.

 Када се чамац преврнуо Дарко се убрзо домогао обале, али се вратио у немирно језеро да покуша да спаси трочлану породицу.

Валадислав Дајковић, функционер Праве Црне Горе, посветио је Фејсбук објаву трагично страдалом Подгоричанину, који је херојски, у покушају да спаси живот мајке и кћерке које су се давиле у Скадарском језеру и сам изгубио живот.

– Дарко, херој! Вјечна слава Дарку Вујошевићу из Подгорице, који је данас херојском смрћу пошао у, не само вјечну славу, већ и у истинску легенду. Дарко је, након јутрошње литургије у манастиру на Врањини, био један од настрадалих путника на чамцу који их је враћао на обалу – наводи између осталог Дајковић, преноси Блиц.

– Нажалост, није успио. Хладно и таласасто језеро је било јаче. Како ми малочас рече млади свештеник Милош Лучић, који је добро познавао хероја Дарка: “Скочио је да их спаси ни не знајући да иде на онај свијет. Ипак, знајући његову чисту душу, сигуран сам да се сада моли Богу за све нас грешне – наводи се између осталог у овој потресној поруци.

(Блиц) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

засто

04.02.2019 13:44

Бозе помози..ако те има промијенио си гледање на свијет...одосе добри људи дијете ,трудница..залост је то велика..сауцесце породицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта друго рећи

04.02.2019 19:05

Покој душе им Амин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјд

05.02.2019 04:47

ОВО.ЈЕ.И.ВИСЕ.ОД.СТРАСНОГ..НЕПАЗЊА.УВЈЕК.ОДНОСИ.ЗРТВЕ.СЛАВА.ИМ.АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

05.02.2019 19:41

Како је могуће да неко иде чамцем по језеру или ријеци, а да на себи немају спасилачке прслуке?? Ко је одговоран? Да ли је чамац био регисрован, да ли је био исправан, да ли је имао предвиђену опрему?? Превише импровизације, неодговорности, јавашлука, и дође до трагедије. Увјерен сам да у овом тренутку имате још стотине исто тако опасних и неопремљених чамаца, и да ће се сличне трагедије моћи спријечити само озбиљношћу државе и поштовањем и спровођенем закона.

ОДГОВОРИТЕ