Herojstvo sa tragičnim krajem

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Region 04.02.2019 | 14:12
Herojstvo sa tragičnim krajem
Tragedija se dogodila juče ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se u nedelju ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

 Kada se čamac prevrnuo Darko se ubrzo domogao obale, ali se vratio u nemirno jezero da pokuša da spasi tročlanu porodicu.

Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Fejsbuk objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je herojski, u pokušaju da spasi život majke i kćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život.

– Darko, heroj! Vječna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo vječnu slavu, već i u istinsku legendu. Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu – navodi između ostalog Dajković, prenosi Blic.

– Nažalost, nije uspio. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svijet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne – navodi se između ostalog u ovoj potresnoj poruci.

(Blic) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zasto

04.02.2019 13:44

Boze pomozi..ako te ima promijenio si gledanje na svijet...odose dobri ljudi dijete ,trudnica..zalost je to velika..saucesce porodicama

ODGOVORITE
Name

Šta drugo reći

04.02.2019 19:05

Pokoj duše im Amin...

ODGOVORITE
Name

Djd

05.02.2019 04:47

OVO.JE.I.VISE.OD.STRASNOG..NEPAZNJA.UVJEK.ODNOSI.ZRTVE.SLAVA.IM.AMIN

ODGOVORITE
Name

Vihor

05.02.2019 19:41

Kako je moguće da neko ide čamcem po jezeru ili rijeci, a da na sebi nemaju spasilačke prsluke?? Ko je odgovoran? Da li je čamac bio regisrovan, da li je bio ispravan, da li je imao predviđenu opremu?? Previše improvizacije, neodgovornosti, javašluka, i dođe do tragedije. Uvjeren sam da u ovom trenutku imate još stotine isto tako opasnih i neopremljenih čamaca, i da će se slične tragedije moći spriječiti samo ozbiljnošću države i poštovanjem i sprovođenem zakona.

ODGOVORITE