Убиство у Коњицу: Убица у бијегу

У мјесту Подорашац код Коњица јутрос је у 7. 30 сати мушкарац Е. Г. (43) из Бањалуке, настањен у Коњицу, починио убиство.  Како је за Аваз. ба потврдио портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић, Е. Г. је хладним оружјем убио С. С. (39), након чега је побјегао.

Босна и Херцеговина 04.02.2019 | 13:01
Убиство у Коњицу: Убица у бијегу
У Коњицу тренутно траје оперативна акција полиције у потрази за починиоцем овог стравичног дјела. На лицу мјеста траје увиђај који обављају припадници Сектора криминалистичке полиције ПС Коњиц.

Како је Марић потврдио за Аваз, починилац је Един Гачић.

Гачић је неколико мјесеци по завршетку рата у БиХ убио саборца из одреда Ел муџахид Исмета Гунића, такође Бањалучанина. Осуђен је на осам година затвора, а када је издржао више од двије трећине казне, Гачић је стекао право на слободне допусте из Казненопоправног завода Зеница.

Након што је пуштен на слободан викенд, Гачић је 25. августа 2002. године отишао до стана своје мајке Сифете у Улици Енвера Шеховића у Зеници и у њу хладнокрвно испалио два хица.

Полиција је убицу ухапсила неколико дана касније, а Кантонални суд га је у фебруару 2003. осудио на јединствену казну од 20 година дуготрајног затвора. Овом казном су Гачићу обједињене пресуде због ранијег убиства саборца и убиства мајке.

(Аваз/НН)

Коментари / 0

Оставите коментар