Ubistvo u Konjicu: Ubica u bijegu

U mjestu Podorašac kod Konjica jutros je u 7. 30 sati muškarac E. G. (43) iz Banjaluke, nastanjen u Konjicu, počinio ubistvo.  Kako je za Avaz. ba potvrdio portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, E. G. je hladnim oružjem ubio S. S. (39), nakon čega je pobjegao.

Bosna i Hercegovina 04.02.2019 | 13:01
Ubistvo u Konjicu: Ubica u bijegu
U Konjicu trenutno traje operativna akcija policije u potrazi za počiniocem ovog stravičnog djela. Na licu mjesta traje uviđaj koji obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije PS Konjic.

Kako je Marić potvrdio za Avaz, počinilac je Edin Gačić.

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

(Avaz/NN)

Komentari / 0

Ostavite komentar