Повелич: Пумпа без агрегата

Због наглог топљења снијега и повремене кише и водотоци у србачкој општини су у порасту, али још увијек нема опасности од поплава, тврде у Цивилној заштити општине Србац. И поред тога, стање на терену се стално прати, јер није завршена реконструкција и обнова неких водопривредних објеката иако су рокови прошли.

Република Српска 04.02.2019 | 12:40
Повелич: Пумпа без агрегата
Радови на реализацији пројекта реконструкције врбаско-савског насипа су стали, а ван функције је и једна од три пумпне станице у овој општини. Ради се у Пумпној станици „Савица“ у Мјесној заједници Повелич, чија санација није завршена према плану – до краја прошле године.

У њој недостаје један агрегат, а обновљени није прикључен. Ова црпна станица има велики значај, јер сакупља површинске и бујичне воде системом ситно-каналске мреже са заштићеног подручја општине.

„Ми смо у сталној вези са Јавним предузећем `Воде Српске` , које је носилац инвестиције, како би се убрзали радови на реконструкцији водопривредних објеката, посебно Црпне станице „Повелич“, да би се обезбиједила заштита становништва и материјалних добара од евентуалних поплава на ширем подручју општине“, изјавио је начелник општине Србац Млађан Драгосављевић.

За реконструкцију врбаско-савског насипа у дужини од 9,2 километра у оквиру програма „Управљање ризиком поплава у Републици Српској“, кога имплементира Европска инвестициона банка, обезбјеђено је 3,1 милион КМ. Истим пројектом у овој локалној заједници планирана је ревитализација три црпне станице у вриједности 2,5 милиона марака а радови су у току.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зворник

04.02.2019 18:06

Кикиц Спома ,Дакиц и Цедо покрали паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акса

04.02.2019 21:27

Питајте Кикића има ли и једног машинског и електро инжињера запосленог. Можда и има, али му коси траву на насипу или копира на копир апарату, али зато пољопривредни инжињери, правници и економисти (менаџмент) врсе надзор опреме вриједне 3000000 марака. Сад те опреме више ни нема, добро су их чували "стручњаци" поменути