Povelič: Pumpa bez agregata

Zbog naglog topljenja snijega i povremene kiše i vodotoci u srbačkoj opštini su u porastu, ali još uvijek nema opasnosti od poplava, tvrde u Civilnoj zaštiti opštine Srbac. I pored toga, stanje na terenu se stalno prati, jer nije završena rekonstrukcija i obnova nekih vodoprivrednih objekata iako su rokovi prošli.

Republika Srpska 04.02.2019 | 12:40
Povelič: Pumpa bez agregata
Radovi na realizaciji projekta rekonstrukcije vrbasko-savskog nasipa su stali, a van funkcije je i jedna od tri pumpne stanice u ovoj opštini. Radi se u Pumpnoj stanici „Savica“ u Mjesnoj zajednici Povelič, čija sanacija nije završena prema planu – do kraja prošle godine.

U njoj nedostaje jedan agregat, a obnovljeni nije priključen. Ova crpna stanica ima veliki značaj, jer sakuplja površinske i bujične vode sistemom sitno-kanalske mreže sa zaštićenog područja opštine.

„Mi smo u stalnoj vezi sa Javnim preduzećem `Vode Srpske` , koje je nosilac investicije, kako bi se ubrzali radovi na rekonstrukciji vodoprivrednih objekata, posebno Crpne stanice „Povelič“, da bi se obezbijedila zaštita stanovništva i materijalnih dobara od eventualnih poplava na širem području opštine“, izjavio je načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević.

Za rekonstrukciju vrbasko-savskog nasipa u dužini od 9,2 kilometra u okviru programa „Upravljanje rizikom poplava u Republici Srpskoj“, koga implementira Evropska investiciona banka, obezbjeđeno je 3,1 milion KM. Istim projektom u ovoj lokalnoj zajednici planirana je revitalizacija tri crpne stanice u vrijednosti 2,5 miliona maraka a radovi su u toku.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zvornik

04.02.2019 18:06

Kikic Spoma ,Dakic i Cedo pokrali pare

ODGOVORITE
Name

Aksa

04.02.2019 21:27

Pitajte Kikića ima li i jednog mašinskog i elektro inžinjera zaposlenog. Možda i ima, ali mu kosi travu na nasipu ili kopira na kopir aparatu, ali zato poljoprivredni inžinjeri, pravnici i ekonomisti (menadžment) vrse nadzor opreme vrijedne 3000000 maraka. Sad te opreme više ni nema, dobro su ih čuvali "stručnjaci" pomenuti