ПОР: Бенфика угазила Спортинг!

Не помаже ни Кристијано Роналдо, Лисабон је цели црвено-бели! Убедљива победа Орлова над градским ривалом од 4:2.

Фудбал 04.02.2019 | 12:00
ПОР: Бенфика угазила Спортинг!
Спортинг је вероватно потписао капитулацију у шампионској трци у Примеири, иако до краја има још 14 кола. Пораз од великог градског ривала Бенфике од чак 4:2 на свом Жозе Алваладе стадиону продужио је резултатску кризу Лавова и оставио их далеко иза, на четвртом месту са само теоретским шансама да се боре за титулу.

Надиграни су пулени холандског стручњака Марсела Кајзера у занимљивом окршају који су обележили ВАР детаљи, пенали, искључења... Све што један дерби треба да има, и тешко да се може баш све описати што се дешавало у ових неколико пасуса. Занимљиво, утакмици је присуствовао и ас Јувентуса Кристијано Роналдо који је поникао у Спортингу, али није имао прилику да се радује вечерас победи Лавова. 

Харис Сеферовић у 11. и Жоао Феликс у 36. минуту донели су лагану предност гостима, а занимљиво и да је младом нападачу Бенфике претходно поништен погодак и у 23. због офсајда, а после интервенције из ВАР студија. Спортинг је успео да се врати у утакмицу у финишу првог дела преко Бруна Фернадеша који је на пас Нанија смањио на 1:2.

Ипак, почетак другог полувремена одредио је даљи ток утакмице, најпре је Рубен Дијас после прекида сјајно главом матирао голмана Рибеира у 46. минуту, а све је било готово у 73. када је Пици са беле тачке повећао на 4:1.

Све што је немоћни Спортинг урадио у другом полувремену био је још један утешни гол Баса Доста са беле тачке у 89. минуту, а постигао га је док је на голу гостију стајао млади Србин Миле Свилар који је заменио искљученопг голмана Бенфике.

Од Срба, Немања Гудељ је одиграо цео меч за домаћине (Радосав Петровић је седео на клупи), али се није прославио пошто је зарадио и жути картон, док на другој страни Љубомир Фејса (повреда) и Андрија Живковић нису били у протоколу у редовима Бенфике.

Орлови су заслужено добили један од спектакуларнијих градских дербија Лиисабона у последње време и одржали корак у трци са Портом, док ће Спортинг имати прилику да им се реваншира већ у среду у окршају Купа Португалије који играју ови ривали.

ПОРТУГАЛ 1 - 20. КОЛО:

Петак

Рио Аве - Тондела 2:2 (1:1)
/Галено 9, Мореира 74 - Делгадо 23, Томане 52/

Субота

Шавес - Маритимо 1:0 (0:0)
/Бресан 70/

Боависта - Феиренсе 2:0 (0:0)
/Матеус 56, Буено 81/

Авеш - Брага 0:2 (0:0)
/Марселињо 60, Паулињо 66/

Недеља

Насионал - Сетубал 0:0 

Санта Клара - Портимоненсе 2:1 (1:1)
/Зе Мануел 45, Кардосо 74 - Мартинез 33/ 

Спортинг  -  Бенфика 2:4 (1:2)
/Фернадеш 43, Дост 89. пенал - Сеферовић 11, Жоао Феликс 36, Дијас 46, Пици 73. пенал/

Гимараиш - Порто 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар