POR: Benfika ugazila Sporting!

Ne pomaže ni Kristijano Ronaldo, Lisabon je celi crveno-beli! Ubedljiva pobeda Orlova nad gradskim rivalom od 4:2.

Fudbal 04.02.2019 | 12:00
POR: Benfika ugazila Sporting!
Sporting je verovatno potpisao kapitulaciju u šampionskoj trci u Primeiri, iako do kraja ima još 14 kola. Poraz od velikog gradskog rivala Benfike od čak 4:2 na svom Žoze Alvalade stadionu produžio je rezultatsku krizu Lavova i ostavio ih daleko iza, na četvrtom mestu sa samo teoretskim šansama da se bore za titulu.

Nadigrani su puleni holandskog stručnjaka Marsela Kajzera u zanimljivom okršaju koji su obeležili VAR detalji, penali, isključenja... Sve što jedan derbi treba da ima, i teško da se može baš sve opisati što se dešavalo u ovih nekoliko pasusa. Zanimljivo, utakmici je prisustvovao i as Juventusa Kristijano Ronaldo koji je ponikao u Sportingu, ali nije imao priliku da se raduje večeras pobedi Lavova. 

Haris Seferović u 11. i Žoao Feliks u 36. minutu doneli su laganu prednost gostima, a zanimljivo i da je mladom napadaču Benfike prethodno poništen pogodak i u 23. zbog ofsajda, a posle intervencije iz VAR studija. Sporting je uspeo da se vrati u utakmicu u finišu prvog dela preko Bruna Fernadeša koji je na pas Nanija smanjio na 1:2.

Ipak, početak drugog poluvremena odredio je dalji tok utakmice, najpre je Ruben Dijas posle prekida sjajno glavom matirao golmana Ribeira u 46. minutu, a sve je bilo gotovo u 73. kada je Pici sa bele tačke povećao na 4:1.

Sve što je nemoćni Sporting uradio u drugom poluvremenu bio je još jedan utešni gol Basa Dosta sa bele tačke u 89. minutu, a postigao ga je dok je na golu gostiju stajao mladi Srbin Mile Svilar koji je zamenio isključenopg golmana Benfike.

Od Srba, Nemanja Gudelj je odigrao ceo meč za domaćine (Radosav Petrović je sedeo na klupi), ali se nije proslavio pošto je zaradio i žuti karton, dok na drugoj strani Ljubomir Fejsa (povreda) i Andrija Živković nisu bili u protokolu u redovima Benfike.

Orlovi su zasluženo dobili jedan od spektakularnijih gradskih derbija Liisabona u poslednje vreme i održali korak u trci sa Portom, dok će Sporting imati priliku da im se revanšira već u sredu u okršaju Kupa Portugalije koji igraju ovi rivali.

PORTUGAL 1 - 20. KOLO:

Petak

Rio Ave - Tondela 2:2 (1:1)
/Galeno 9, Moreira 74 - Delgado 23, Tomane 52/

Subota

Šaves - Maritimo 1:0 (0:0)
/Bresan 70/

Boavista - Feirense 2:0 (0:0)
/Mateus 56, Bueno 81/

Aveš - Braga 0:2 (0:0)
/Marselinjo 60, Paulinjo 66/

Nedelja

Nasional - Setubal 0:0 

Santa Klara - Portimonense 2:1 (1:1)
/Ze Manuel 45, Kardoso 74 - Martinez 33/ 

Sporting  -  Benfika 2:4 (1:2)
/Fernadeš 43, Dost 89. penal - Seferović 11, Žoao Feliks 36, Dijas 46, Pici 73. penal/

Gimaraiš - Porto 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar