Ухапшен монах због трагедије

Монах манастира Врањина Горан Кимпанов (43) ухапшен је јутрос због несреће на Скадарском језеру, у којој су живот изгубиле четири особе када се преврнуо бродић, саопштила је црногорска полиција.

Регион 04.02.2019 | 10:22
Ухапшен монах због трагедије
Како се наводи, мохану Кимпанову на терет се ставља дјело против опште сигурности и изазивање опште опасности и он ће бити приведен надлежном тужиоцу, преноси ЦДМ.

Четири особе утопиле су се јуче када се бродић са више људи преврнуо код манастира Врањина, на Скадараском језеру, док је пет особа спасено.

У несрећи која се догодила у недељу поподне, утопили су се мушкарац, његова трудна супруга, њихова дванаестогодишња кћерка и мушкарац који је покушао да их спаси, пренијеле су раније подгоричке Вијести.

У бродићу су осим њих биле још четири особе и игуман манастира који је управљао чамцем.

Они су, заједно са још неколико породица, били гости манастира Врањина, гдје је уз литургију прослављан имендан игумана Неофита, а прије њих свештеници су на обалу пребацили три групе људи.

Несрећа се догодила око 15 сати када је почело невријеме и велики таласи који су потопили чамац.

Један од путника у чамцу је рекао да су сви почели да пливају, а да су жена и мушкарац страдали када су покушали да спасу дијете, као и мушкарац који је покушао да им помогне.

Тијело једне жене је пронађено, док се за осталима трага.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар