Лејкерси имају пет варијанти за Дејвиса!

Пеликанси спремају контра понуду! Преговори се настављу. . .

Кошарка 06.02.2019 | 16:30
Лејкерси имају пет варијанти за Дејвиса!
Крај прелазног рока у НБА лиги (7. фебруар) неуморно се ближи, самим тим и моменат када ће бити познато да ли ће и под којим условима Ентони Дејвис задужити опрему Лос Анђелес Лејкерса и тако завршити велико поглавље у матичном клубу из Њу Орлеанса.

Преговори ће се наставити у понедељак, што оставља ограничени простор да договор буде пронађен. После иницијалне понуде која укључује уговоре Лонза Бола (7.461.000 долара), Кајла Кузме (1.689.000 долара), Мајкла Бизлија (3.500.000 долара) и Ражона Ронда (9.000.000 долара), уз право пика из прве рунде, Лејкерси су на адресу Пеликанса доставили укупно пет различитих варијанти, али управа Њу Орлеанса још није одговорила ни на једну од њих, тврди Лос Анђелес Тајмс. 

Наводно, Пеликанси су за Лејкерсе спремили контра понуду која би у цео посао укључила још једног играча уз Дејвиса, али то засигурно неће бити Џру Холидеј, где би заузврат тражила још једног пика прве рунде. Лејкерси су, првобитно били решени да у могући трансфер убаце не више од двојице младих играча из постојећег састава, али и не више од једног будућег пика прве рунде. Осим Бола и Кузме, Лејку потенцијални трејд могу да буду укључени и Брендон Инграм, Ивица Зубац и(ли) Џош Харт. Међутим, ЛА Тајмс јавља да једна од пет варијанти укључује и комбинацију Бол + Кузма + Инграм + Зубац + пик прве рунде, што значајно искаче из оквира онога што су први човек клуба Меџик Џонсон и ГМ Роб Пелинка смислили.

Док се и даље чекају исходи преговора са Пеликансима, Лејкерси су и даље у потрази за шутерима. Једна опција је Реџи Булок из Детроита. Булок је у другој години уговора са Детроитом који му доноси зараду од 2.500.000 долара. Тренутно се рангира на 14. место НБА лиге са 2,5 тројки по утакмици, уз 38,3 одсто прецизности са дистанце. Лејкерси ове сезоне шутирају 33,7 одсто ван линије 7,24 метара.

Према садашњим информацијама, Њујорк је одустао од идеје да доведе Ентонија Дејвиса и фокусирала се на то да обезбеди два слота за максималне уговоре, чиме ће покушати да привуче Кевина Дуранта и још једну велику звезду НБА лиге. Можда чак и Кајрија Ирвинга, који последњих дана показује знаке да би могао да напусти Бостон и чак проба да оде у Лејкерсе код Леброна Џејмса. Трејдовали су Кристапса Порзингиса у Далас заједно са Кортнијем Лијем и Тимом Хардавејем, добили Деандреа Џордана, Дениса Смита и Веслија Метјуза, што ће на крају сезоне рашчистити и обезбедити велики простор у селери кепу.

Бостон, с друге стране, не може да уђе у озбиљнију причу за трејд Дејвиса до 1. јула, због правила о колективном уговору који забрањује тимовима да доведу кроз трејд више играча који су и даље у „десигнатед“ руки екстензији уговора. Дејвис и Ирвинг имају такве уговора. Бостон би могао да трејдује сада Ирвинга и проба да ангажује Дејвиса, или чека лето и покуша да задржи Ирвинга и узме Дејвиса.

Дејвисова плата у Пеликансима је 25.400.000 долара, а одбио је да добије максимални уговор у клубу који би му гарантовао зараду од 240.000.000 долара. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар