Lejkersi imaju pet varijanti za Dejvisa!

Pelikansi spremaju kontra ponudu! Pregovori se nastavlju. . .

Košarka 06.02.2019 | 16:30
Lejkersi imaju pet varijanti za Dejvisa!
Kraj prelaznog roka u NBA ligi (7. februar) neumorno se bliži, samim tim i momenat kada će biti poznato da li će i pod kojim uslovima Entoni Dejvis zadužiti opremu Los Anđeles Lejkersa i tako završiti veliko poglavlje u matičnom klubu iz Nju Orleansa.

Pregovori će se nastaviti u ponedeljak, što ostavlja ograničeni prostor da dogovor bude pronađen. Posle inicijalne ponude koja uključuje ugovore Lonza Bola (7.461.000 dolara), Kajla Kuzme (1.689.000 dolara), Majkla Bizlija (3.500.000 dolara) i Ražona Ronda (9.000.000 dolara), uz pravo pika iz prve runde, Lejkersi su na adresu Pelikansa dostavili ukupno pet različitih varijanti, ali uprava Nju Orleansa još nije odgovorila ni na jednu od njih, tvrdi Los Anđeles Tajms. 

Navodno, Pelikansi su za Lejkerse spremili kontra ponudu koja bi u ceo posao uključila još jednog igrača uz Dejvisa, ali to zasigurno neće biti Džru Holidej, gde bi zauzvrat tražila još jednog pika prve runde. Lejkersi su, prvobitno bili rešeni da u mogući transfer ubace ne više od dvojice mladih igrača iz postojećeg sastava, ali i ne više od jednog budućeg pika prve runde. Osim Bola i Kuzme, Lejku potencijalni trejd mogu da budu uključeni i Brendon Ingram, Ivica Zubac i(li) Džoš Hart. Međutim, LA Tajms javlja da jedna od pet varijanti uključuje i kombinaciju Bol + Kuzma + Ingram + Zubac + pik prve runde, što značajno iskače iz okvira onoga što su prvi čovek kluba Medžik Džonson i GM Rob Pelinka smislili.

Dok se i dalje čekaju ishodi pregovora sa Pelikansima, Lejkersi su i dalje u potrazi za šuterima. Jedna opcija je Redži Bulok iz Detroita. Bulok je u drugoj godini ugovora sa Detroitom koji mu donosi zaradu od 2.500.000 dolara. Trenutno se rangira na 14. mesto NBA lige sa 2,5 trojki po utakmici, uz 38,3 odsto preciznosti sa distance. Lejkersi ove sezone šutiraju 33,7 odsto van linije 7,24 metara.

Prema sadašnjim informacijama, Njujork je odustao od ideje da dovede Entonija Dejvisa i fokusirala se na to da obezbedi dva slota za maksimalne ugovore, čime će pokušati da privuče Kevina Duranta i još jednu veliku zvezdu NBA lige. Možda čak i Kajrija Irvinga, koji poslednjih dana pokazuje znake da bi mogao da napusti Boston i čak proba da ode u Lejkerse kod Lebrona Džejmsa. Trejdovali su Kristapsa Porzingisa u Dalas zajedno sa Kortnijem Lijem i Timom Hardavejem, dobili Deandrea Džordana, Denisa Smita i Veslija Metjuza, što će na kraju sezone raščistiti i obezbediti veliki prostor u seleri kepu.

Boston, s druge strane, ne može da uđe u ozbiljniju priču za trejd Dejvisa do 1. jula, zbog pravila o kolektivnom ugovoru koji zabranjuje timovima da dovedu kroz trejd više igrača koji su i dalje u „designated“ ruki ekstenziji ugovora. Dejvis i Irving imaju takve ugovora. Boston bi mogao da trejduje sada Irvinga i proba da angažuje Dejvisa, ili čeka leto i pokuša da zadrži Irvinga i uzme Dejvisa.

Dejvisova plata u Pelikansima je 25.400.000 dolara, a odbio je da dobije maksimalni ugovor u klubu koji bi mu garantovao zaradu od 240.000.000 dolara. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar