ТУР: Да видимо ко ће сада да их заустави!

Погодио Робињо, Вишћа асистирао, Башакшехир не греши и гледа ка титули! Иако има још да се игра, јасно је ко је први фаворит за трофеј у турском шампионату, повећана предност на врху - 0:3.  Какав деби Кагаве - први гол после 11 секунди на терену, други из слободњака! Јапанац већ донео магију у турски фудбал у победи Бешикташа над Анталијом од 6:2!

Фудбал 04.02.2019 | 11:30
ТУР: Да видимо ко ће сада да их заустави!
Кикснуо је Галатасарај, кикснула је Малатија, али Истанбул Башакшехир то себи не дозвољава па је с победом против Ахисара у гостима од 0:3 (0:2) додатно увећао предност на првој позицији турског шампионата. И до сада се то знало, а сада је још јасније - Башакшехир је први фаворит за освајање титуле у Супер лигу.

Знао је Башакшехир да ће се главни конкуренти појачати током зиме, па је и сам довео велико појачање у виду Робиња. Управо је Робињо био стрелац на гостовању Ахисару па је својим првим поготком у дресу Истанбула допринео овој важној победи.

Али, колико год Робињо био добар играч, никако не смемо сметнути с ума утицај који на екипу има феноменални Един Вишћа. Онај утицај на екипу који је некада имао Дарио Срна у Шахтјору, сада Вишћа има у Истанбулу. На овој утакмици уписао је чак три асистенције и тако стигао до 11 успешних додавања у овој сезони.

Заиста игра у врхунској форми, води Башакшехир унапред. И головима и асистенцијама. Сада има и Робиња у тиму па ће све ићи много лакше.

Ако је Башакшехиру последњих година у финишу шампионата измакла титула, делује да ће овога пута то тешко да се догоди. После ове победе Башакшехир има осам бодова више у односу на другопласирани Галатасарај и делује да ће управо између та два тима бити највећа борба за звање шампиона.

Међутим, ако Башакшехир буде наставио да игра овако, тешко ће ту бити неких преокрета. Додуше, данас му је противник био последњепласирани Ахисар, али без обзира на то, гост је одрадио посао у првом полувремену.

Већ у 33. минуту је погодио Епуреану после корнера, да би касније уследила акција после које је Робињу преостао лакши део посла. Само да ћушне лопту у мрежу.

Има још много да се игра, али већ сада без икакве сумње можемо да кажемо да је Башакшехир главни фаворит за титулу. После овог 20. кола само је додатно повећао бодовну преност. Мораће Галата много да се потруди па да преокрене ствари у своју корист до краја.

На крају је Демба Ба само ставио тачку на цео меч. Истанбул делује моћно, убедљиво, незаустављиво.

Какав деби Кагаве - први гол после 11 секунди на терену, други из слободњака! Јапанац већ донео магију у турски фудбал у победи Бешикташа над Анталијом од 6:2!

Велико су појачање довели челници Бешикташа последњег дана прелазног рока у виду звезде Бундеслиге Шинђија Кагаве који је стигао на позајмицу с правом откупа из Борусије из Дортмунда за само 2.700.000 евра. Нема шта, ако судимо по дебију у црном дресу Орлова Јапанац ће бити велико појачање, а вечерас је већ на дебију показао шта уме.

Само 11 секунди на терену било му је довољно да се упише у историју турског фудбала.

Маестрално је Јапанац у брзој контри исфинтирао домаћег штопера Чика и прецизним ударцем кроз ноге му пласирао лопту у мрежу Анталије за већ тада огромних 1:5. Тај потез сам му није био довољан па је још један погодак Јапанац постигао и у 84. минуту. Сјајно је доскорашњи ас Борусије извео слободан ударац и лукаво матирао немоћног голмана домаћег тима.

Бешикташ је био разигран, прегазио је Анталију на крају са чак 6:2 као гост, а водећи погодак постигао је српски репрезентативац Адем Љајић и то са беле тачке после исправно досуђеног једанаестерца. Одлично је везиста Орлова распалио по лопти у 35. минуту и тако утабао пут гостима ка победи.

Треба рећи и да је Анталија помогла сама Бешикташу да је демолира аутоголом Дурсуна али и без тог детаља резултат би ионако био катастрофалан по њу. То никако не умањује одличну партију изабраника Шенола Гунеша који су овом победом наставили потеру за Галатом и лидером Башакшехиром.

ТУРСКА 1 - 20. КОЛО:

Петак

Фенербахче - Гецтепе 2:0 (1:0)
/Ају 7, Мозес 73/

Субота

Малатија - Кајзери 1:1 (1:1)
/Алексић 19 – Краветс 14/

Касимпаша - Сивас 1:3 (1:1)
/Перица 14 - Килинц 6, Коне 66 и 69/

Трабзон - Анкарагучу 1:0 (1:0)
/Родаљега 6/

Алања - Галатасарај 1:1 (1:0)
/Ђалма 45 - Фегули 52/

Недеља

Ерзурум - Ризе 0:1 (0:0)
/Болдрин 76/

Акхисар - Башакшехир 0:3 (0:2)
/Епуреану 33, Робињо 40, Ба 90+1/

Анталија - Бешикташ 2:6 (0:3)
/Дукара 56, Чико 90 - Љајић 35. пенал, Токоз 39, Хачинсон 43, Дурсун 67. аутогол, Кагава 82, 84/

Понедељак
18.00: Бурса - Коња

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар