TUR: Da vidimo ko će sada da ih zaustavi!

Pogodio Robinjo, Višća asistirao, Bašakšehir ne greši i gleda ka tituli! Iako ima još da se igra, jasno je ko je prvi favorit za trofej u turskom šampionatu, povećana prednost na vrhu - 0:3.  Kakav debi Kagave - prvi gol posle 11 sekundi na terenu, drugi iz slobodnjaka! Japanac već doneo magiju u turski fudbal u pobedi Bešiktaša nad Antalijom od 6:2!

Fudbal 04.02.2019 | 11:30
TUR: Da vidimo ko će sada da ih zaustavi!
Kiksnuo je Galatasaraj, kiksnula je Malatija, ali Istanbul Bašakšehir to sebi ne dozvoljava pa je s pobedom protiv Ahisara u gostima od 0:3 (0:2) dodatno uvećao prednost na prvoj poziciji turskog šampionata. I do sada se to znalo, a sada je još jasnije - Bašakšehir je prvi favorit za osvajanje titule u Super ligu.

Znao je Bašakšehir da će se glavni konkurenti pojačati tokom zime, pa je i sam doveo veliko pojačanje u vidu Robinja. Upravo je Robinjo bio strelac na gostovanju Ahisaru pa je svojim prvim pogotkom u dresu Istanbula doprineo ovoj važnoj pobedi.

Ali, koliko god Robinjo bio dobar igrač, nikako ne smemo smetnuti s uma uticaj koji na ekipu ima fenomenalni Edin Višća. Onaj uticaj na ekipu koji je nekada imao Dario Srna u Šahtjoru, sada Višća ima u Istanbulu. Na ovoj utakmici upisao je čak tri asistencije i tako stigao do 11 uspešnih dodavanja u ovoj sezoni.

Zaista igra u vrhunskoj formi, vodi Bašakšehir unapred. I golovima i asistencijama. Sada ima i Robinja u timu pa će sve ići mnogo lakše.

Ako je Bašakšehiru poslednjih godina u finišu šampionata izmakla titula, deluje da će ovoga puta to teško da se dogodi. Posle ove pobede Bašakšehir ima osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Galatasaraj i deluje da će upravo između ta dva tima biti najveća borba za zvanje šampiona.

Međutim, ako Bašakšehir bude nastavio da igra ovako, teško će tu biti nekih preokreta. Doduše, danas mu je protivnik bio poslednjeplasirani Ahisar, ali bez obzira na to, gost je odradio posao u prvom poluvremenu.

Već u 33. minutu je pogodio Epureanu posle kornera, da bi kasnije usledila akcija posle koje je Robinju preostao lakši deo posla. Samo da ćušne loptu u mrežu.

Ima još mnogo da se igra, ali već sada bez ikakve sumnje možemo da kažemo da je Bašakšehir glavni favorit za titulu. Posle ovog 20. kola samo je dodatno povećao bodovnu prenost. Moraće Galata mnogo da se potrudi pa da preokrene stvari u svoju korist do kraja.

Na kraju je Demba Ba samo stavio tačku na ceo meč. Istanbul deluje moćno, ubedljivo, nezaustavljivo.

Kakav debi Kagave - prvi gol posle 11 sekundi na terenu, drugi iz slobodnjaka! Japanac već doneo magiju u turski fudbal u pobedi Bešiktaša nad Antalijom od 6:2!

Veliko su pojačanje doveli čelnici Bešiktaša poslednjeg dana prelaznog roka u vidu zvezde Bundeslige Šinđija Kagave koji je stigao na pozajmicu s pravom otkupa iz Borusije iz Dortmunda za samo 2.700.000 evra. Nema šta, ako sudimo po debiju u crnom dresu Orlova Japanac će biti veliko pojačanje, a večeras je već na debiju pokazao šta ume.

Samo 11 sekundi na terenu bilo mu je dovoljno da se upiše u istoriju turskog fudbala.

Maestralno je Japanac u brzoj kontri isfintirao domaćeg štopera Čika i preciznim udarcem kroz noge mu plasirao loptu u mrežu Antalije za već tada ogromnih 1:5. Taj potez sam mu nije bio dovoljan pa je još jedan pogodak Japanac postigao i u 84. minutu. Sjajno je doskorašnji as Borusije izveo slobodan udarac i lukavo matirao nemoćnog golmana domaćeg tima.

Bešiktaš je bio razigran, pregazio je Antaliju na kraju sa čak 6:2 kao gost, a vodeći pogodak postigao je srpski reprezentativac Adem Ljajić i to sa bele tačke posle ispravno dosuđenog jedanaesterca. Odlično je vezista Orlova raspalio po lopti u 35. minutu i tako utabao put gostima ka pobedi.

Treba reći i da je Antalija pomogla sama Bešiktašu da je demolira autogolom Dursuna ali i bez tog detalja rezultat bi ionako bio katastrofalan po nju. To nikako ne umanjuje odličnu partiju izabranika Šenola Guneša koji su ovom pobedom nastavili poteru za Galatom i liderom Bašakšehirom.

TURSKA 1 - 20. KOLO:

Petak

Fenerbahče - Gectepe 2:0 (1:0)
/Aju 7, Mozes 73/

Subota

Malatija - Kajzeri 1:1 (1:1)
/Aleksić 19 – Kravets 14/

Kasimpaša - Sivas 1:3 (1:1)
/Perica 14 - Kilinc 6, Kone 66 i 69/

Trabzon - Ankaraguču 1:0 (1:0)
/Rodaljega 6/

Alanja - Galatasaraj 1:1 (1:0)
/Đalma 45 - Feguli 52/

Nedelja

Erzurum - Rize 0:1 (0:0)
/Boldrin 76/

Akhisar - Bašakšehir 0:3 (0:2)
/Epureanu 33, Robinjo 40, Ba 90+1/

Antalija - Bešiktaš 2:6 (0:3)
/Dukara 56, Čiko 90 - Ljajić 35. penal, Tokoz 39, Hačinson 43, Dursun 67. autogol, Kagava 82, 84/

Ponedeljak
18.00: Bursa - Konja

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar