Венецуела неће признати Косово

Венецуела никад неће признати самопроглашено Косово, које је историјски дио Србије, као што је Крим историјски дио Русије, изјавила је отправник послова Амбасаде Венецуеле у Београду Дија Надер де ел Андари.

Србија 04.02.2019 | 09:15
Венецуела неће признати Косово
"Венецуела је у свим међународним организацијама увијек била на страни Србије. Исто тако је Србија на нашој страни", рекла је Ел Андари за београдску "Политику", коментаришући подршку коју је самопроглашеном предсједнику Венецуеле Хуану Гуаиду пружио министар спољних послова Косова Беџет Пацоли, са надом да ће нова власт признати Косово.

На питање да ли страхује од војне интервенције у Венецуели, Ел Андаријева је оцијенила да је могуће да Вашингтон неће интервенисати на директан начин, већ ће се "сакрити иза Колумбије и Бразила".

"Већ шест година САД покушавају да изазову грађански рат и нису до сада успјели. У Југославији су религију користили да би изазвали грађански рат, али код нас није таква ситуација", рекла је Ел Андаријева.

Она је напоменула да је Гваидо марионета САД и много познатији ван Венецуеле него у самој земљи и истакла да предсједник Венецуеле Николас Мадуро позива на дијалог, али да га опозиција не жели.

"Најбоље рјешење би можда било када би Мексико, Уругвај, Боливија, заједно са ЕУ, посредовали у дијалогу. Русија се слаже са тим. Уколико не буде дијалога извјесно је да ће доћи до рата, али је дијалог прво рјешење", навела је Ел Андаријева.

(Политика)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тоза

04.02.2019 08:43

Помијеса ова и забе и бабе. Која историја даје за право једном народу на територију? Историја од 100-200 година или она од 1000! Неуке странацке дипломате могу да дају изјаве а да не одговарају јер су дипломатски застицене и крију се ко хијене иза тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2019 12:11

Ова це ускоро тразити политицки азил у Србији.

Name

АВ

04.02.2019 14:00

Не лаје цуко ради села

ОДГОВОРИТЕ