Venecuela neće priznati Kosovo

Venecuela nikad neće priznati samoproglašeno Kosovo, koje je istorijski dio Srbije, kao što je Krim istorijski dio Rusije, izjavila je otpravnik poslova Ambasade Venecuele u Beogradu Dija Nader de el Andari.

Srbija 04.02.2019 | 09:15
Venecuela neće priznati Kosovo
"Venecuela je u svim međunarodnim organizacijama uvijek bila na strani Srbije. Isto tako je Srbija na našoj strani", rekla je El Andari za beogradsku "Politiku", komentarišući podršku koju je samoproglašenom predsjedniku Venecuele Huanu Guaidu pružio ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, sa nadom da će nova vlast priznati Kosovo.

Na pitanje da li strahuje od vojne intervencije u Venecueli, El Andarijeva je ocijenila da je moguće da Vašington neće intervenisati na direktan način, već će se "sakriti iza Kolumbije i Brazila".

"Već šest godina SAD pokušavaju da izazovu građanski rat i nisu do sada uspjeli. U Jugoslaviji su religiju koristili da bi izazvali građanski rat, ali kod nas nije takva situacija", rekla je El Andarijeva.

Ona je napomenula da je Gvaido marioneta SAD i mnogo poznatiji van Venecuele nego u samoj zemlji i istakla da predsjednik Venecuele Nikolas Maduro poziva na dijalog, ali da ga opozicija ne želi.

"Najbolje rješenje bi možda bilo kada bi Meksiko, Urugvaj, Bolivija, zajedno sa EU, posredovali u dijalogu. Rusija se slaže sa tim. Ukoliko ne bude dijaloga izvjesno je da će doći do rata, ali je dijalog prvo rješenje", navela je El Andarijeva.

(Politika)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Toza

04.02.2019 08:43

Pomijesa ova i zabe i babe. Koja istorija daje za pravo jednom narodu na teritoriju? Istorija od 100-200 godina ili ona od 1000! Neuke stranacke diplomate mogu da daju izjave a da ne odgovaraju jer su diplomatski zasticene i kriju se ko hijene iza toga.

ODGOVORITE
Name

Re

04.02.2019 12:11

Ova ce uskoro traziti politicki azil u Srbiji.

Name

AV

04.02.2019 14:00

Ne laje cuko radi sela

ODGOVORITE